Ринок США: огляд та прогноз на 8 грудня. Зазначається перетікання капіталу в більш ризикові активи

Ринок напередодні

Торги 7 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились зростанням. Індекс S&P 500 підвищився на 2,07%, до 4686 пунктів. Dow Jones піднявся на 1,40%, а Nasdaq додав 3,03%. Усі галузі без винятку закрилися у зеленій зоні. Найкраще на цьому тлі виглядали технологічні компанії (+3,51%), емітенти з сектора циклічних споживчих товарів (+2,36%), а також представники енергетичної галузі (+2,28%).

Новини компаній

Intel (INTC: +3,1%) оголосила про плани провести IPO свого підрозділу Mobileye у 2022 році.

Meta Platforms (FB: +1,55%) анонсувала нові функції для Instagram, що дозволяють батькам відстежувати час, проведений підлітками у додатку.

Акції Comcast (CMCSA: -5,3%) обвалилися після того, як компанія представила оновлені прогнози, які слабші за очікування аналітиків.

Ми очікуємо

Згідно з лабораторним дослідженням, вакцина Pfizer від COVID-19 менш ефективна проти варіанта «омікрон» у порівнянні з вихідним штамом коронавірусу, що спровокував пандемію (за даними Bloomberg). Проте, за заявою Майкла Райана, директора з надзвичайних ситуацій ВООЗ, нині не відзначається ознак того, що представлені на ринку вакцини не зможуть захистити захворюваних новим штамом від важкого перебігу захворювання. Подібне запевнення повторив у вівторок головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі. Втім, обидва експерти погодилися з тим, що для досягнення наукового консенсусу з цього питання необхідно зібрати та проаналізувати більше епідеміологічних даних з усього світу.

Казначейські облігації США знижуються в ціні, внаслідок чого ставка 10-річних паперів зросла на п'ять базисних пунктів, до 1,48%, що дещо нижче за 200-денну ковзну середню (1,49%). Ставка «дворічок» при цьому збільшилася на 5 б.п., до 0,69%. Це свідчить про те, що раніше інвестори виходили з облігацій, перекладаючись на ризикові активи. Приводом стало зниження невизначеності щодо впливу нового штаму коронавірусу на економіку. Ми не виключаємо, що ця тенденція продовжиться найближчим часом.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії закрилися в зеленій зоні: японський Nikkei 225 виріс на 1,42%, китайський CSI 300 додав 1,5%. Гонконгський Hang Seng зріс на 0,06%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів знижується на 0,06%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $75,44 за барель. Золото торгується на рівні $1782,6 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4670-4720 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 59 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 продемонстрував відскок від 50-денної ковзної середньої. Індикатор RSI вказує на поворот до зростання. При збереженні висхідної тенденції MACD також перейде на позитивну територію, підтвердивши розворот. Найближчими днями бенчмарк знову може спрямуватися до верхньої межі висхідного каналу.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»