Ринок США: огляд та прогноз на 8 серпня. ФРС далека від «голубиних» ідей

Ринок напередодні

Сесію 5 серпня основні американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. S&P 500 опустився на 0,16%, до 4145 пунктів, Dow Jones піднявся на 0,23%, а Nasdaq знизився на 0,5%. У лідери зростання вийшли енергетичні (+2,04%) та фінансові компанії (+0,78%). Аутсайдером став сектор циклічних споживчих товарів (-1,66%).

Новини компаній

Lyft (LYFT: +16,6%) відзвітувала краще консенсусу щодо EBITDA. Також у квартальному релізі компанії відбилися уповільнення найму, рекордна пропозиція водіїв, зниження винагороди за поїздку на 17% р/р зі збільшенням кількості пасажирів. Сервіс онлайн-замовлення таксі знизив річний прогноз, зберігши орієнтири на третій квартал на рівні загальноринкових очікувань.

EBITDA, виручка та FCF Warner Bros. Discovery (WBD: -16,5%) за другий квартал недотягнули до прогнозів інвестспільноти. Річні орієнтири керівництва медіахолдингу переглянуті вниз. Відзначається слабка динаміка у сегменті стрімінгу.

Ми очікуємо

Представники ФРС продовжують вказувати на необґрунтованість ринкових очікувань щодо пом'якшення «яструбиної» риторики. Одна з директорів ФРС Мішель Боуман напередодні заявила, що ставку потрібно збільшувати з кроком 75 б.п., поки інфляція не почне послідовно знижуватися. Боуман не впевнена, що інфляція вже досягла максимуму, і не виключає, що тенденція до її прискорення у сегментах житла та продуктів харчування триватиме до 2023 року. У свою чергу президент ФРБ Сан-Франциско Мері Дейлі також вважає, що цикл жорсткості монетарної політики для стримування інфляції далекий від завершення. Крім того, представниця регулятора припустила, що ставку на наступному засіданні можуть підвищити більш ніж на 50 б.п. На цьому фоні збільшується частка учасників ринку, які передбачають, що її піднімуть на 75 б.п., причому очікування щодо запуску стимулюючих економіку заходів відсунулися до липня 2023 року.

Торги 8 серпня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися переважно у мінусі. Китайський CSI 300 знизився на 0,21%, гонконгський Hang Seng втратив 0,77% і лише японський Nikkei 225 зміцнився на 0,26%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $94 за барель. Золото торгується по $1789 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4110-4160 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зріс на один пункт до 43.

Технічна картина

S&P 500 продовжує торгуватися поблизу опору на рівні 4170 пунктів. Підтримкою для індексу є верхня межа корекційного каналу. RSI і MACD вказують на послаблення висхідного імпульсу. Ми очікуємо, що якщо рівень опору не буде подолано в найближчі торгові сесії, бенчмарк може відновити низхідний рух до верхньої межі «ведмежого» каналу, в якому він провів перше півріччя.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»