Ринок США: огляд та прогноз на 9 грудня. Виробники вакцин зарядили інвесторів оптимізмом

Ринок напередодні

8 грудня основні американські фондові індекси завершили торги у плюсі. S&P 500 піднявся на 0,31%, до 4701 пункту, Nasdaq додав 0,64%, Dow Jones підвищився на 0,10%. Лідерами зростання стали емітенти із сектора комунікацій (+0,75%) та охорони здоров'я (+0,74%) на тлі оптимізму щодо ефективності вакцин проти штаму «омікрон». Гірше ніж ринок виглядали фінансові компанії (-0,46%) та виробники нециклічних споживчих товарів (-0,37%).

Новини компаній

Roku (ROKU: +18.2%) уклала багаторічну угоду з Google про використання сервісів YouTube та YouTube TV на своїй платформі.

Stanley Black & Decker (SWK: +3.3%) оголосила про продаж підрозділів, які надають рішення в галузі безпеки шведській компанії Securitas за $3,2 млрд.

ChargePoint Holdings (CHPT: -3.7%) прозвітувала про зростання виручки, проте збільшила чистий збиток, не виправдавши очікувань ринку. При цьому компанія підвищила гайденс по виручці на поточний квартал і 2022 фінансовий рік.

Ми очікуємо

Опубліковані вчора попередні результати лабораторних досліджень Pfizer та BioNTech підтвердили, що три дози їхньої вакцини можуть нейтралізувати новий штам коронавірусу «омікрон». Як показав аналіз, двох доз цього препарату недостатньо для надійного захисту від даного варіанту збудника, проте третє щеплення дозволяє організму виробити таку кількість антитіл, що створює той самий рівень захисту, що раніше забезпечували дві дози проти ранніх штамів. Компанії підкреслили, що продовжать розробку препарату проти нового варіанту вірусу і очікують, що вакцина буде випущена до березня наступного року, оскільки може знадобитися додаткове доопрацювання препарату для того, щоб він забезпечував більш високий і тривалий за часом захист від збудника, що мутує. При цьому Білий дім унеможливив запровадження обмежень у відповідь на погіршення епідеміологічної ситуації.

Напередодні засідання ФРС, яке відбудеться 15 грудня, увага ринку була сфокусована на динаміці ринку праці. Минулої середи Федеральне бюро статистики праці США опублікувало дані щодо зайнятості в країні, згідно з якими кількість відкритих вакансій у Штатах у жовтні за місяць збільшилася на 431 тис., досягнувши 11 млн і перевершивши очікування економістів на рівні 10,6 млн. При цьому кількість звільнень з вересня скоротилося на 2,8%, що також свідчить про нестачу робочої сили, що зберігається. Однак ситуація на ринку праці поступово покращується, а економічна активність відновлюється. Це зміцнює очікування, що ФРС почне прискорено згортати програму кількісного пом'якшення.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги 8 грудня різноспрямовано. Індекс Токійської біржі Nikkei знизився на 0,47%, китайський CSI 300 додав 1,66%, гонконгський Hang Seng підвищився на 1,08%. Індекс австралійської біржі ASX опустився на 0,23%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,07%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent подорожчав до $75,82 за барель. Золото торгується на рівні $1783 за тройську унцію.

На нашу думку, завтрашню сесію S&P 500 проведе у діапазоні 4660-4710 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 61 пункту на тлі обнадійливих прогнозів щодо ефективності представлених на ринку вакцин проти нового штаму коронавірусу.

Технічна картина

S&P 500 демонстрував зростання три торгові сесії поспіль і закрився вище за психологічно значиму позначку 4700 пунктів, практично перервавши нещодавнє зниження. RSI підтверджує домінування оптимістичних настроїв. Індикатор MACD згладжується, але поки що не підтверджує розворот у бік домінування "биків". Індекс широкого ринку прагне побити максимальні значення листопада і у разі збереження позитивного фону новин може продовжити рух вгору.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»