Розробник чіпів Qorvo перевищив прогнози аналітиків

Компанія-виробник чіпів Qorvo Inc. (QRVO, NASDAQ) повідомила підсумки кварталу вищим за прогнози аналітиків Уолл-стріт. Новина стала драйвером зростання акцій QRVO, які подорожчали більш ніж на 11% на торгах 30 липня. Торги 31 липня акція закінчила на позначці $128,15.

Qorvo повідомила про свої результати за перший квартал: обсяг продажів склав $787,5 млн, а прибуток на акцію без урахування GAAP досягла $1,5. Ці цифри трохи перевершили консенсус-прогнози аналітиків. Таким чином, компанія показала, що вміє добре працювати навіть в непростих умовах.

Qorvo розробляє чіпи для різних пристроїв. Наприклад, компанія є одним з постачальників чіпів для смартфонів iPhone. Qorvo розробила широкосмугову бездротову технологію для смартфонів iPhone 11.

Серед розробок Qorvo - рішення для комунікацій 5G і Wi-Fi 6. Також компанія підготувала для декількох автовиробників радіочастотні фільтри 5,9 ГГц для модулів бездротового зв'язку. Крім того, Qorvo отримала замовлення на напівпровідникові компоненти для військових радарів Х- і K-діапазону.

Також Qorvo серед бенефіціарів зростаючого ринку чіпів для інтернету речей. За прогнозами EJL Wireless Research, цей ринок досягне обсягу в 500 млн пристроїв до 2022 р цілому ж, за даними аналітичної фірми IDC, світові витрати на технології IoT досягнуть $1,2 трлн у 2022 р

Минулого тижня аналітики Oppenheimer підвищили рекомендацію по акціях Qorvo до «вище за ринок» і встановили цільову ціну $150. На думку аналітиків, компанія Qorvo може в майбутньому отримати вигоду з росту 5G.

Qorvo представила прогноз на другий квартал і очікує зростання виручки на 16% до $940 млн. Прибуток, як передбачається, зросте більш ніж на 20% приблизно до $1,9 на акцію. Драйвером зростання в цей період будуть високий попит на кінцевому ринку і поточні операційні поліпшення.




Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»