Ринок США: огляд і прогноз на 1 грудня. Дві ефективні вакцини краще однієї

Ринок напередодні

Торги 30 листопада американські фондові індекси завершили на негативній території. Індекс S&P500 опустився на 0,46%, до 3622 пунктів, Dow Jones втратив 0,91%, NASDAQ знизився на 0,06%. Місяць завершився фіксацією прибутку в циклічних секторах і перетіканням капіталу в акції зростання. Технологічний сектор виглядав найбільш сильним, додавши 0,66%. Корекція в секторі енергетики посилилася на тлі невизначеності навколо засідання ОПЕК +, і він втратив 5,37%.

Новини компаній

Угода Nikola (NKLA: -27%) і General Motors (GM: -2,7%) розчарувала інвесторів, оскільки вона не передбачає інвестицій GM в бізнес Nikola.

S&P Global (SPGI: +3%) і британська компанія IHS Markit (INFO: +7,4%) оголосили про злиття за допомогою обміну акціями. Обсяг операції складе $44 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Напередодні були представлені остаточні дані про ефективність антиковідної вакцини від Moderna, яку оцінили в 94,1%. Компанія подала заявку на екстрений розгляд свого препарату в FDA. Після закриття основної сесії напередодні американський регулятор призначив дату засідання спеціального комітету на 17 грудня. Учасники ринку очікують схвалення на використання вакцини і від Moderna, і від Pfizer вже у грудні. Крім того, вони розраховують, що близько 40 млн доз, яких вистачить, щоб прищепити 20 млн чоловік, будуть доступні до кінця року. Це підтримує позитивні настрої на ринках. Відзначимо, однак, що оптимістичні очікування щодо швидкого старту вакцинації зберігаються з жовтня, тому їх вплив на динаміку торгів стає все більш обмеженим. Ключовим позитивним фактором на сьогодні виступає уповільнення зростання захворюваності COVID-19 в більшості європейських країн.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін і голова ФРС Джером Пауелл сьогодні виступлять з доповідями перед банківським комітетом Сенату. Очікується, що Мнучін повторить пропозицію направити $455 млрд невикористаних коштів в рамках спеціальних програм кредитування на фіскальні стимули.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 1,34%, китайський CSI300 - на 1,60%, гонконгський Hang Seng - на 0,86%. Європейські індекси торгуються в плюсі. EuroStoxx50 додає 1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс піднімається до 0,85%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає вище $48. Золото дорожчає до $1790.

Очікуємо, що S&P500 буде схильний до зростання і проведе сесію в діапазоні 3620-3670 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований звіт по індексу ділової активності у виробничому секторі від ISM за листопад. Очікується зниження показника з жовтневого 59,3 до 58.

Звіти

Сьогодні квартальний звіт опублікує один з найбільших провайдерів CRM-рішень Salesforce (CRM). Згідно до консенсус-прогнозу, виручка компанії зросте на 16%, до $5,25 млрд, а скоригована EPS залишиться на торішньому рівні $0,75. Очікується, що менеджмент Salesforce підтвердить чутки про покупку корпоративного месенджера Slack (WORK) і оголосить про угоду.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 60 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Занепокоєння з приводу негативних наслідків пандемії коронавірусу починає знижуватися завдяки перспективам швидкого початку масової вакцинації.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до відновлення висхідного руху. Стану перекупленості і дивергенції за індикатором RSI поки не спостерігається, потенціал зростання присутній. Для впевненого розвитку «бичачого» тренду індексу широкого ринку необхідно подолати опір в області 3665-3670 пунктів, де пролягає довгострокова трендова лінія. Найближча підтримка для S&P500 розташовується на рівні 3585 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»