Ринок США: огляд і прогноз на 11 березня. У фокусі знову прибутковості трежеріс

Ринок напередодні

Торги 10 березня більшість американських фондових майданчиків завершили у зеленій зоні. S&P500 піднявся на 0,6%, до 3899 пунктів, Dow Jones додав 1,46%, а NASDAQ опустився на символічні 0,04%. 10 з 11-ти секторів показали позитивну динаміку. Винятком стали акції ІТ-компаній, які знизилися на 0,4% після різкого стрибка у середу. Лідерами зростання стали циклічні сектори енергетики, видобутку, обробки, а також промислова і фінансова галузі.

Новини компаній

Технологічний гігант Oracle (ORCL: -0,7%) представив квартальні результати на рівні очікувань. Інвесторів трохи розчарував гайденс компанії.

Продуктовий рітейлер United Natural Foods (UNFI: +18,2%) відзвітував краще консенсусу, давши оптимістичний прогноз на 2021 рік.

Clean Energy Fuels (CLNE: +15,2%) продемонстрував сильні квартальні результати і анонсував співпрацю з BP в сегменті природного газу.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати позитивну динаміку завдяки стабілізації ставки за 10-річними трежеріс на рівні 1,52%. Однак акції «зростання» після ралі напередодні на тлі зниження ставок за бондами не зберегли моментум. Крім того, є підстави вважати, що акції «вартості» продовжать вигравати у міру зняття протиепідеміологічних обмежень. У той же час перетік капіталу в папери циклічних секторів підтримується позитивною риторикою з приводу подальшого стимулювання, прискоренням процесу вакцинації і сильними результатами компаній.

Як і очікувалося, 10 березня палата представників Конгресу США схвалила пакет стимулювання в обсязі $1,9 трлн. Прийнятий закон 12 березня має підписати президент. Фокус уваги поступово зміщується на індустріальну реформу. Головне завдання на сьогодні полягає в оптимальному розподілі виділених на її проведення ресурсів.

Індекс споживчих цін за лютий продемонстрував неоднозначні результати. Загальний ІСЦ підвищився на 0,4% після 0,3% місяцем раніше, збігшись з прогнозом. Базовий ІСЦ зріс лише на 0,1% при консенсусі 0,2%.

Азіатські фондові майданчики закрилися в плюсі. Китайський CSI300 підвищився на 2,49%, гонконгський Hang Seng додав 1,65%, японський Nikkei225 виріс на 0,6%. Європейський EuroStoxx50 піднявся на 0,33%.

Апетит до ризику помірний. Ставка за 10-річними трежеріс коливається поблизу 1,52%. Ф'ючерс на нафту марки Brent зростає до $69. Золото дорожчає до $1738.

Очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 протестує рівень 3930 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

11 березня вийдуть щотижневі дані по числу первинних заявок на допомогу з безробіття в США (прогноз: 725 тис. проти 745 тис. тижнем раніше).

Звіти

Сьогодні за четвертий квартал 2020 року відзвітує провайдер хмарних SaaS-рішень для документообігу DocuSign (DOCU). Консенсус-прогноз FactSet передбачає зростання виручки на 48,4% р/р, до $408 млн, при підвищенні non-GAAP EPS на 83%, до $0,22. Однак сильні результати нададуть лише короткочасний позитивний ефект акціям DOCU, якщо на тлі підвищення ставок трежеріс інвестори продовжать надавати перевагу перед хмарними компаніями, які досягли безпрецедентно високих оцінок, традиційним розробникам ПЗ і виробникам «заліза» з топ-50 акцій «вартості».

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 82 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатор MACD близький до переходу на позитивну територію. У разі подолання опору на рівні 3930 пунктів висхідний рух здатний прискоритися.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»