Ринок США: огляд і прогноз на 11 серпня. Плани Трампа щодо зниження податків активізують «биків»

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики в основному торгуються в плюсі після заяв Трампа про можливе зниження податків і з'явилися ознаки прогресу в американо-китайському діалозі. Оцінка ризиків, пов'язаних з епідемією коронавірусу, трохи покращилася після оптимістичних заяв глави ВООЗ. Число щодня фіксуються випадків зараження COVID-19 в Штатах залишається нижче пікових значень липня.

Президент Трамп, за його власними словами, «серйозно» розглядає зниження податку на приріст капіталу на тлі відновлення переговорів у Конгресі про наступне пакеті стимулів. Президент пообіцяв представити деталі пропозиції в найближчі тижні, але, з огляду на зниження податків у 2017 році і високий рівень держборгу США, шанси на чергові податкові послаблення не великі.

Американо-китайські відносини залишаються у фокусі в міру наближення запланованих на 15 серпня переговорів про укладену в січні торгової угоди. За повідомленням SCMP, глава Народного банку заявив, що КНР продовжить виконання своєї частини першої фази торгового угоди з США і стримає обіцянки щодо відкриття фінансового ринку для американських компаній. Це дає надію на прогрес у відносинах двох країн, незважаючи на недавнє загострення протистояння між ними.

Азіатські фондові індекси ростуть. Японський Nikkei додає +1,9%, шанхайський CSI300 +0,5%, гонконгський Hang Seng піднімається більше ніж на +2% на тлі відновлення паперів Tencent. Біржі Європи набирають більше +1,5%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, знизився. Ставка по 10-річним трежеріс піднімається до 0,59%. Жовтневий ф'ючерс на Brent торгується вище $45. Золото опустилося нижче $2000 (фіксується прибуток).. Апетит до ризику присутній. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу штурму лютневого максимуму на позначці 3386 пунктів.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає непогано, але перекупленість назріває. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум при цьому виглядають впевнено. MACD повернувся на позитивну територію. Індикатор оновлює локальні максимуми разом з ринком, що зменшує ризик «ведмежої» дивергенції. RSI наближається до зони перекупленності, але до її настання S&P500 все ще здатний оновити лютневі вершини. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»