Ринок США: огляд і прогноз на 11 травня. Зростання інфляції чинить тиск на індекси

Ринок напередодні

За підсумками торгів 10 травня американські фондові майданчики показали негативну динаміку. S&P500 знизився на 1,04%, до 4188 пунктів. Dow Jones відступив від історичного максимуму, показаного напередодні, втративши 0,1%. Найгіршу динаміку продемонстрував Nasdaq (-2,55%). Тиск на акції «зростання» надає посилення інфляційних очікувань. Лідерами падіння за підсумками сесії стали представники ІТ-сектора (-2,53%), циклічних споживчих товарів (-1,95%) і сектора комунікацій (-1,91%).

Новини компаній

Виручка Viatris (VTRS: +6,8%) за перший квартал перевершила очікування. Підвищеним попитом користуються основні (Lipitor, Viagra) і нові препарати компанії. VTRS виплатить дивіденди вперше з 2007 року.

Менеджмент Marriott International (MAR: -4,1%) не зміг представити прогноз на 2021 рік через високу невизначеність в галузі. Виручка компанії виявилася нижче консенсусу.

Папери Facebook (FB: -4,1%) і Alphabet (GOOGL: -2,6%) виявилися під тиском через побоювання аналітиків щодо темпів зростання доходів від інтернет-реклами у другому півріччі.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Прискорення зростання цін тисне на котирування. П'ятирічні інфляційні очікування в США досягли максимального значення з 2006 року. Зліт цін на товарні активи відбувається на тлі відновлення світової економіки і м'якої політики провідних центробанків. Додатковим фактором, що стимулює подорожчання товарних активів, виступає ослаблення американської валюти. Індекс DXY, що відображає курс долара США щодо основних світових валют, опустився на 3,3% від річного максимуму, досягнутого в кінці березня.

Квітневі дані по споживчій інфляції будуть опубліковані в середу. Консенсус передбачає зростання показника до 3,6% рік до року у порівнянні з 2,6% у березні. Інвестори побоюються, що підвищення цін призведе до жорсткості монетарної політики ФРС і інших центробанків світу. У цих умовах навіть сильні результати компаній за перший квартал не дають індексам вийти у зелену зону. Станом на кінець минулого тижня звітність представили близько 90% емітентів з індексу S&P500, чистий прибуток на акцію (EPS) у 86% з них перевершив очікування ринку, що стало рекордним показником.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 2,03%, китайський CSI300 додав 0,61%, а японський Nikkei225 впав на 3,08%. EuroStoxx50 знижується на 2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається на рівні 1,6%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $67,7 за барель. Золото піднімається до $1837 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4130-4180 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікована статистика по числу відкритих вакансій на ринку праці у березні. Показник прогнозується на рівні 7,5 млн проти 7,37 млн у лютому.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 76 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення світової економіки в поточному році. Інвестори сфокусовані на даних макростатистики і їх впливі на політику ФРС.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку не зумів утриматися вище 4200 пунктів, що може призвести до короткострокової консолідації або корекції. Індикатори перешкоджають покупкам: RSI продовжує демонструвати «ведмежу» дивергенцію, а MACD залишається в червоній зоні.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»