Ринок США: огляд і прогноз на 12 березня. ІТ-сектор знову демонструє зростання

Ринок напередодні

Торги 11 березня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. S&P500 піднявся на 1,04%, до 3939 пунктів, Dow Jones додав 0,58%, а NASDAQ виріс на 2,52%. Лідерами вчорашньої торгової сесії стали ІТ-компанії (+2,12%), сектор циклічних споживчих товарів (+1,56%) і сектор комунікацій (+1,77%). Втрати, понесені компаніями у вівторок на тлі зростання прибутковості трежеріс до 1,6%, були відіграні.

Новини компаній

Провайдер хмарних SaaS-рішень для документообігу DocuSign (DOCU: +5,6%) відзвітував вище за очікування. На думку FactSet, акції компанії мають потенціал до зростання.

AMC Entertainment Holdings (AMC: +4,4%) продемонструвала зростання фінансових результатів та повідомила про відкриття більшості розважальних точок.

Vir Biotechnology (VIR: +32,1%) заявила про здатність препарату, розробленого спільно із GlaxoSmithKline, знизити смертність і кількість госпіталізацій у зв'язку з COVID-19 серед дорослого населення на 85%.

Ми очікуємо

12 березня світові фондові майданчики продовжують демонструвати позитивну динаміку, незважаючи на зростання прибутковості 10-річних трежеріс до 1,54%. Однак цей позитивний тренд може змінитися, оскільки вже сьогодні ставка за 10-річними облігаціями досягає рівня 1,58%. Перетікання капіталу в папери циклічних секторів підтримується завдяки стимулюючим заходам, зняттю протиепідеміологічних обмежень, проведенню масової вакцинації і сильним показникам компаній.

Опубліковані 11 березня дані по американському ринку праці виявилися кращими за очікування: кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США за минулий тиждень склала 712 тис. проти прогнозованих раніше 725 тис. Таке поліпшення було обумовлено посиленням оптимістичних настроїв на тлі проведеної вакцинації, ослаблення карантинних заходів та зміцнення макроекономічних показників.

Увечері 11 березня президент Джо Байден затвердив пакет стимулювання в обсязі $1,9 трлн. Тепер фокус уваги зміститься у бік обговорення заходів підтримки промислового сектора. Сенатор Том Карпер від штату Делавер висловив упевненість у тому, що дана пропозиція може розраховувати на підтримку республіканців.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 підвищився на 0,35%, японський Nikkei225 виріс на 1,71%, гонконгський Hang Seng втратив 2,02%. Європейський EuroStoxx50 впав на 0,46%.

Апетит до ризику помірний. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,54%. Ф'ючерс на нафту марки Brent коливається поблизу $69. Золото зафіксувалося на рівні $1723.

Ми очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 виявиться в рамках 3890-3940.

Новини економіки і макростатистика

12 березня будуть опубліковані дані за лютий індексу цін виробників (ІЦВ), що відображає динаміку цін у промисловій галузі, товарно-сировинному сегменті і секторі обробки. Консенсус передбачає зростання показника на 0,5% проти 1,3% за минулий період.

Звіти

Сьогодні квартальну звітність опублікує китайський виробник сонячних електростанцій JinkoSolar (JKS). Учасники ринку очікують відновлення виручки компанії до рівня аналогічного періоду 2019 року - $1,38 млрд. Консенсус-прогноз по EPS становить $0,37, що на 73,5% нижче, ніж роком раніше. Найбільший інтерес інвесторів у звіті викличуть дані щодо темпів зростання операційних показників і довгострокові прогнози самої JinkoSolar.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 82 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатор MACD перейшов на позитивну територію, що підтверджує силу «биків». Індекс широкого ринку оновив історичний максимум, але поки не зміг впевнено закріпитися на досягнутих рівнях. З огляду на різке зростання S&P500 на 4,5% за останні п'ять торгових сесій, цілком можлива короткострокова корекція.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»