Ринок США: огляд і прогноз на 12 серпня. Інвестори втомилися чекати хороших новин

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, так як видимих причин для зростання немає. Новина про те, що кандидат у президенти Джо Байден вибрав в якості претендента на пост віце-президента Камалу Харріс, справила нейтральну дію на інвесттовариство. У фокусі уваги залишаються епідемія, нова програма економічних стимулів і американо-китайські відносини. У Франції, Іспанії та інших європейських країн продовжується зростання захворюваності, в США він йде на спад.

Переговори в Конгресі про наступне пакеті стимулів, схоже, зайшли в глухий кут. Малоймовірно, що на цьому тижні діалог продовжиться, а до серйозних позитивних зрушень може пройти ще чимало часу. Інвестори як і раніше вірять у здатність законодавців досягти компромісу, але затягування процесу може створити нервозність на ринках, так як загрожує відновленню економіки.

Економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу позитивно відгукнувся про торгову операцію між США і КНР і зазначив, що Китай «істотно» збільшує закупівлі американських товарів. Пом'якшення риторики в останні дні послаблює побоювання інвесторів з приводу загострення напруженості між двома країнами.

Азіатські фондові торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei додає +0,4%, гонконгський Hang Seng піднімається більше ніж на +1,4%, а шанхайський CSI300 втрачає -2%. 

Біржі Європи демонструють нейтральну динаміку.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, знизився. Ставка по 10-річним трежеріс підскочила вище 0,67%. Жовтневий ф'ючерс на Brent торгується поблизу $45. Золото опустилося до $1930. Апетит до ризику невпевнений. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу відіграти частину вчорашнього падіння і повернутися вище 3350 пунктів.

 

Звіти

Сьогодні за минулий квартал відзвітує один з найбільших в світі виробників мережевого устаткування Cisco Systems Inc. Очікується, що компанія повідомить про падіння виручки через збої в ланцюжку поставок, викликаних пандемією, і через зниження витрат споживачів на мережеве обладнання.

Також результати представить конкурент Uber в США Lyft. Очікується, що в другому кварталі виручка Lyft впаде, так як на цей період припав пік карантинних обмежень, що зумовили ослаблення попиту на послуги таксі. Інвесторам будуть вкрай важливі коментарі з приводу відновлення цього попиту.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає непогано, але перекупленность назріває. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум при цьому виглядають впевнено. MACD залишається на позитивній території. Індикатор RSI оновлює локальні максимуми разом з ринком, що зменшує ризик «ведмежою» дивергенції. RSI так і не дійшов до зони перекупленності, так що до її настання S & P500 все ще здатний оновити лютневі вершини. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S & P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»