Ринок США: огляд і прогноз на 13 квітня. У фокусі дані по інфляції за березень

Ринок напередодні

Торги 12 квітня американські фондові майданчики завершили переважно в червоній зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,01%, до 4129 пунктів, Dow Jones знизився на 0,16%, NASDAQ скорегувався на 0,36%. Обсяги торгів залишалися скромними, оскільки учасники ринку готуються до старту сезону звітності фінансових компаній. Сектори нерухомості і циклічних споживчих товарів продемонстрували найбільш впевнену динаміку (+0,55% і +0,56% відповідно), в той час як енергетичний сектор продовжив консолідуватися і втратив 0,94%.

Новини компаній

Розробник графічних карт Nvidia (NVDA: +5,6%) випустив нове покоління відеокарт для професійної роботи з графікою, а також пообіцяв представити оновлену архітектуру GPU до 2022 року.

Криптобіржа Binance запустила торги токенізованими акціями Tesla (TSLA: +3,7%).

Круїзний оператор Carnival Corporation (CCL.U: -5,3%) минулого тижня повідомив про чистий збиток у розмірі $2 млрд за перший квартал 2021 року, що призвело до затяжних розпродажів акцій.

Ми очікуємо

13 квітня світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів сьогодні знаходиться публікація даних щодо споживчої інфляції в США: за прогнозами, темпи зростання цін у березні повернуться до рівнів, що відзначалися до пандемії. В очах учасників ринку інфляція продовжує залишатися одним з головних факторів ризику, адже при продовженні зростання вона може знизити вартість активів, купівельну спроможність і корпоративну рентабельність.

Крім того, увагу інвесттовариства сконцентровано на сезоні звітності фінансових компаній за перший квартал 2021 року, що, імовірно, дасть учасникам ринку уявлення про загальний стан американських корпоративного і споживчого секторів, а також про темпи відновлення економічної активності.

Глобальна епідеміологічна ситуація залишається неоднозначною. Швидкість вакцинації в США продовжує вселяти інвесторам оптимізм, в той час як глобальні добові випадки заражень COVID-19 напередодні склали 588 тис., що приблизно співвідноситься із піком другої хвилі пандемії.

Ф'ючерс на S&P500 торгується вище вчорашнього закриття. Старт сезону звітності фінансових компаній відбудеться завтра, що визначить настрої інвесторів і стане головним каталізатором руху широкого ринку.

Азіатські фондові майданчики демонстрували різноспрямовану динаміку. Китайський CSI300 впав на 0,16%, японський Nikkei225 піднявся на 0,72%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,15%. EuroStoxx50 демонструє зростання на 0,29%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс після тижневого відкату демонструє зростання до 1,69%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $60. Золото торгується на рівні $1727.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4080-4130 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні відбудеться публікація даних по споживчій інфляції в США за березень. Очікується, що березневий показник продемонструє помірне зростання на 0,2% м/м, що відповідає 1,5% р/р у порівнянні з 1,3% р/р у лютому.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку консолідувався у вузькому діапазоні. Індикатор RSI залишається в зоні перекупленості (вище 70 пунктів), тому у найближчі торговельні сесії імовірна консолідація або корекція на тлі фіксації прибутку. У разі продовження висхідного імпульсу наступним опором виступить рівень 4200 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»