Ринок США: огляд і прогноз на 14 грудня. Довгоочікувана вакцинація починається

Ринок напередодні

Сесію 11 грудня американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,13%, до 3663 пунктів, Dow Jones додав 0,16%, NASDAQ втратив 0,23%. На початку торгів котирування ненадовго пішли вниз, але більшу частину втрат протягом дня вдалося відшкодувати завдяки позитивній макростатистиці. Сектор комунікацій виступив явним лідером, піднявшись на 1,15% завдяки зростанню акцій Disney. Фінансовий і енергетичний сектори виглядали слабше ринку, втративши близько 1% через фіксацію позицій після ралі.

Новини компаній

Менеджмент Walt Disney (DIS: +13,6%) поділився планами і прогнозами щодо стрімінг-сервісів Disney+, Hulu, ESPN+ і Star. Очікується зростання сукупного числа передплатників з поточних 137 млн до 300-350 млн до 2024 фінансового року.

Apple (AAPL: -0,7%) розробляє власний модем для своїх майбутніх пристроїв. Ця новина справила тиск на акції Qualcomm (QCOM: -7,4%), виробника чіпів для зв'язку у форматі 5G.

Квартальні результати Oracle (ORCL: +1,8%) перевершили очікування завдяки сильному попиту на хмарні послуги.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У вихідні FDA видала дозвіл на використання в США вакцини від коронавірусу, розробленої Pfizer і BioNTech. Очікування цієї події протягом трьох місяців забезпечувало ринки драйвером зростання, тому ми продовжуємо очікувати на масову фіксацію позицій, особливо на тлі наближення тривалого періоду низької ліквідності через свята. Кампанія з вакцинації може початися вже сьогодні. Цієї п'ятниці, 18 грудня, може бути видано дозвіл на застосування вакцини, створеної Moderna, але це не буде сюрпризом для учасників ринку. Напередодні влада США оформила замовлення на 100 млн антиковідних вакцин цієї компанії.

Обговорення пакета заходів стимулювання економіки залишається у фокусі уваги інвесторів, особливо в світлі слабких даних за заявками на допомогу з безробіття минулого тижня. Сьогодні законодавці представлять детальний законопроект про пакет обсягом $908 млрд, який може бути розділений на два блоки. Один з блоків буде містити заходи підтримки, які викликають менше розбіжностей серед законодавців. Інвестори позитивно сприймуть навіть компромісне рішення з цього питання.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei додав 0,3%, китайський CSI300 піднявся на 0,92%, але гонконгський Hang Seng втратив 0,44%. Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,8%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,91%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $50,5. Золото торгується біля $1830.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3640-3690 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 58 зі 100. Показник все ще відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації при наявності ризику більш глибокої корекції. Індекс широкого ринку знайшов підтримку в області локальної висхідної трендової лінії і 20-денної ковзної середньої на рівні 3635 пунктів. Індикатор MACD продовжує демонструвати негативні сигнали: перехід на негативну територію з «ведмежою» дивергенцією. Рекомендуємо проявити обачність. Співвідношення між ризиком і прибутковістю для короткострокових покупців виглядає несприятливим.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»