Ринок США: огляд і прогноз на 14 квітня. Інфляційні побоювання виправдалися

Ринок напередодні

Торги 13 квітня американські фондові майданчики завершили переважно у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,33%, до 4142 пунктів, NASDAQ додав 1,05%, лише Dow Jones знизився на 0,2%. Лідером зростання став сектор комунальних послуг (+1,22%). Сектор циклічних споживчих товарів подорожчав на 1,04% за рахунок підвищення котирувань Tesla (TSLA) і Amazon (AMZN), хоча виробники одягу, представники громадського харчування та будівельний сектор продемонстрували слабкість. Сектор ІТ (+0,95%) зростав завдяки акціям Apple (AAPL) і провайдерів ПЗ. Фінансовий сектор (-0,92%) продовжує відчувати тиск через зниження прибутковості трежеріс.

Новини компаній

Розробник ігрової онлайн-платформи Roblox (RBLX: +9,4%) уклав партнерство з Hasbro (HAS), в рамках якого остання випустить брендовані Roblox іграшки Nerf і гру «Монополія», а в Roblox з'явиться фірмовий інтерфейс Nerf.

Виробник медичного обладнання Novocure (NVCR: +49,6%) прискорить третю фазу випробувань TTFields для лікування раку легенів.

Використання вакцини Johnson & Johnson (JNJ: -1,3%) було призупинено після виявлення шести випадків рідкісного виду тромбозу у людей, які отримали щеплення.

Ми очікуємо

14 квітня світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Опубліковані у вівторок дані по інфляції виявилися гіршими за очікування. Березневий ІСЦ підвищився з 0,4% у лютому до 0,6% м/м при прогнозі 0,5%. У річному вираженні інфляція склала 2,6%, на 0,1% перевершивши консенсус. ІСЦ без урахування продуктів харчування та енергетики виріс з лютневих 0,1% до 0,34% м/м при тому, що очікувався результат 0,2%. Синхронне зростання ІСЦ і цін на сировину і матеріали сигналізує про те, що бізнес не має наміру знижувати рентабельність. Підвищення цін здатне чинити тиск на купівельну спроможність споживачів. Підтвердження цього інвестори будуть шукати у квартальних звітах в прогнозах рентабельності, які дадуть компанії. При цьому ФРС як і раніше має намір ігнорувати тимчасові сплески інфляції і зберігати поточні параметри монетарної політики.

Призупинення використання вакцини J&J від COVID-19, як пояснили у Білому домі, не зробить значного впливу на темпи вакцинації в США. Обсяг поставок препарату J&J не перевищує 5% від загальної кількості вакцин, а лідери прищепної кампанії Pfizer (PFE) і Moderna (MRNA) продовжують нарощувати темпи виробництва і готові задовольнити потребу США у вакцинах вже у червні.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували переважно позитивну динаміку. Китайський CSI300 піднявся на 0,83%, японський Nikkei225 впав на 0,44%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,42%. EuroStoxx50 додає 0,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс зберігає спадний тренд, опускаючись до 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $64. Золото дорожчає до $1746.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4100-4150 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані індекси цін експорту та імпорту в США за березень. Очікується, що зростання цін експорту сповільниться з 1,6% у лютому до 0,8% м/м, а аналогічний показник імпорту знизиться з 1,3% до 0,85% м/м.

Звіти

Сьогодні за перший квартал 2021 року відзвітує найбільший в США банк JPMorgan Chase (JPM). Через тривале зростання дохідностей на довгій ділянці кривої фінансовий інститут, імовірно, продемонструє підвищення процентних доходів в результаті відновлення чистої процентної маржі. У частині непроцентних доходів очікуємо уповільнення зростання і виходу на плато в наступних звітних періодах. Цей тренд буде обумовлений уповільненням активності на ринках капіталу, яка у 2020 році була рекордно високою. Консенсус передбачає, що чистий виторг JPMorgan Chase збільшиться на 4,88% р/р, до $30,49 млрд. Скоригований чистий прибуток на акцію може прискорити зростання у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, досягнувши $3,07 (+293% р/р). Це пояснюється відсутністю необхідності формувати резерви під очікувані кредитні збитки.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance утримується на рівні 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії надають все менше впливу на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор RSI залишається в зоні перекупленості (вище 70 пунктів), тому у найближчі торговельні сесії імовірна консолідація на тлі фіксації прибутку. У разі продовження висхідного руху наступним опором для S&P500 виступить рівень 4200 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»