Ринок США: огляд і прогноз на 14 серпня. Тон торгам задає очікування американо-китайських переговорів

Ринок напередодні

На хід торгів вплинула публікація даних по числу первинних заявок на допомогу з безробіття. За попередній тиждень воно скоротилося від переглянутого рівня 1,191 млн до 963 тис. При прогнозі 1,08 млн. Втім, активне зниження показника частково пояснюється припиненням з серпня виплати підвищених щотижневих посібників в розмірі $600.


Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні переважно знижуються на тлі другої хвилі епідемії в Європі і слабких макроданих з Китаю. Прогресу в переговорах за новою програмою економічних стимулів в США також не спостерігається. Великобританія вводить 14-денний карантин для прибуваючих з Франції та Нідерландів через збільшення захворюваності в цих країнах. У США при цьому зростання числа хворих продовжує сповільнюватися.

У фокусі уваги інвесттовариства призначені на 15 серпня американо-китайські переговори. Торговий представник США Роберт Лайтхайзер і китайський віце-прем'єр намір обговорити торговельну угоду. Незважаючи на посилення напруженості між Пекіном і Вашингтоном в останні тижні, ринок як і раніше сподівається, що сторони будуть дотримуватися прагматичного підходу. Економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу також сказав, що адміністрація Трампа задоволена обсягами закупівель з Китаю в рамках першої фази торгової угоди.


Азіатські фондові торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei додає +0,2%, шанхайський CSI300 в плюсі на +1,5%, гонконгський Hang Seng втрачає -0,2%. Статистика по Китаю за липень виявилася слабкою: зростання промвиробництва не дотягнув до консенсусу, роздрібні продажі впали. Біржі Європи втрачають близько -2% через побоювання про другу хвилю епідемії.


Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, повертається. Ставка по 10-річним трежеріс після вчорашнього підйому вище 0,72% опускається до 0,69%. Жовтневий ф'ючерс на Brent втрачає більше -1% і знижується до $44. Золото торгується в нулі у $1950. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії опуститься нижче 3350 пунктів.


Новини економіки і макростатистика

Найцікавішою публікацією сьогодні стануть дані про роздрібні продажі і промвиробництво за липень. Як очікується, обидва показники сповільнять зростання, що може бути викликано другою хвилею епідемії і природним гальмуванням, так як позитивний ефект від відновлення активності січуть.

Крім того, буде опублікований попередній індекс впевненості споживачів від університету Мічигану за серпень. Консенсус передбачає зниження показника в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації та відсутністю нового пакету фіскальних стимулів.


Технічна картина

Технічно S & P500 слабшає, але все ще виглядає непогано. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум сьогодні виглядають не надто впевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI не справив обряду поновлення локального максимуму разом з ринком, що створює ризик «ведмежої» дивергенції. Нездатність індексу побити лютневий рекорд свідчить про ризики формування подвійної вершини, що зазвичай веде до корекції. Таким чином, в найближчі дні актуальний ризик зниження індексу як мінімум до вершин липня на рівні 3270 пунктів і далі до червневих максимумів в районі 3230 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»