Ринок США: огляд і прогноз на 14 січня. План Байдена в центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 13 січня американські фондові індекси завершили переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,23%, до 3810 пункту, NASDAQ додав 0,43%, Dow Jones знизився на символічні 0,03%. Нові драйвери руху були відсутні. Акції зростання випередили акції вартості напередодні старту сезону звітності. Циклічні сектори в основному виглядали слабше за ринок. Сировинні та обробні галузі просіли на 1,05%. Сектор нерухомості додав 1,39%, але все одно залишається в числі відстаючих по динаміці за останній місяць.

Новини компаній

Intel (INTC: +7%) оголосив про зміну CEO. З 15 лютого замість Боба Свона на чолі компанії встане CEO VMware (VMW: -6,8%).

Рітейлер Target (TGT: -1,2%) повідомив про сильні продажі у святковий період. Очікування були високими, і на них акції за місяць зросли на 15%.

Акції Alibaba (BABA: +4,3%) отримали підтримку, оскільки влада США, швидше за все, не стане виключати цінні папери компанії з обігу на біржі NYSE.

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Новинний фон не несе нових драйверів руху, інвестори зайняли вичікувальну позицію перед стартом сезону квартальної звітності. Сьогодні обраний президент Джо Байден представить пакет антикризових заходів, обсяг якого може скласти $2 трлн. Невизначеність навколо планів стимулювання економіки все ще дуже висока, тому поява подробиць посилить волатильність на ринку і може підвищити градус оптимізму інвесторів. Втім, попереджаємо, що через екстремально високий рівень оптимізму, що сформований на поточний момент, не виключена протилежна реакція у вигляді фіксації позицій. Імовірність реалізації такого сценарію підвищиться, якщо інвестори вважатимуть план Байдена непереконливим.

Палата представників США вчора проголосувала за імпічмент Дональда Трампа, що було очікувано, адже для цього потрібна проста більшість, яка належить демократам. Втім, як ми зазначали раніше, політичне протистояння зараз впливає на фондовий ринок мінімально. В очікуванні нових драйверів інвесторам буде цікавий виступ глави ФРС Джерома Пауелла, який сьогодні прокоментує перспективи зміни програми кількісного пом'якшення.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei виріс на 0,85%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,93%, китайський CSI300 впав на 1,93%. Європейські майданчики у зеленій зоні. EuroStoxx50 додає 0,5%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,1%. Ф'ючерс на нафту Brent опускається до $55,5. Золото коливається біля $1845.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3775-3825 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття (прогноз: зростання до 795 тис. з 787 тис. тижнем раніше). Останній звіт по ринку праці, опублікований 8 січня, показав значне скорочення кількості робочих місць у грудні. Слабкість на ринку праці збережеться у короткостроковій перспективі.

Звіти

За четвертий квартал відзвітує Delta Airlines (DAL). Консенсус закладає зниження виручки авіакомпанії на 67%, до $3,77 млрд. Генеральний директор Delta Ед Бастіан на початку грудня заявив, що попит на перельоти сповільнюється під впливом зростання захворюваності COVID-19. В останньому огляді IATA відзначається зупинка відновлення попиту на послуги авіакомпаній в усьому світі, тому ми не очікуємо від Delta Airlines надихаючих результатів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається без змін на позначці 58 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до короткострокової консолідації, в ході вчорашньої сесії ситуація не змінилася. Покупці проявляють силу, але індикатор RSI залишається поблизу зони перекупленості, що поки обмежує перспективи зростання. Крім того, в області 3825-3830 пунктів розташовано сильний опір у вигляді верхньої межі рівновіддаленого каналу, який індексу широкого ринку необхідно подолати для продовження висхідного руху.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»