Ринок США: огляд і прогноз на 15 грудня. Інвестори не отримали щеплення оптимізму

Ринок напередодні

Торги 14 грудня американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,44%, до 3647 пунктів, Dow Jones втратив 0,82%, а NASDAQ додав 0,5%. До закриття позицій призвела загроза нових антикоронавірусних обмежень. Циклічні сектори виглядали найбільш слабкими на цьому тлі, технологічний був серед лідерів і додав 0,41%, але розгубив велику частину зростання до кінця дня.

Новини компаній

Alexion Pharmaceuticals (ALXN: +29,2%) буде поглинена AstraZeneca (AZN: -7,8%) за грошові кошти та акції AZN на загальну суму $39 млрд.

Випробувальний політ Virgin Galactic (SPCE: -17,4%) у вихідні перервався через втрату зв'язку між ракетою і наземним комп'ютером.

Акції Pfizer (PFE: -4,6%) виявилися під тиском в день початку використання її антиковідної вакцини у США, оскільки інвестори вирішили зафіксувати прибуток.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Джозеф Байден отримав голоси колегії виборців, необхідні для остаточної перемоги у президентських перегонах. Втім, зняття політичної невизначеності вже знайшло своє відображення в котируваннях.

Напередодні група сенаторів від демократів і республіканців, як і очікувалося, представила оновлений пакет заходів підтримки економіки обсягом $908 млрд, що складається з двох частин. Проте скепсис щодо здатності законодавців прийти до компромісу зберігається, хоча певний прогрес в переговорах присутній.

Офіційний старт вакцинації від коронавірусу в США викликав корекцію і в акціях розробників вакцини Pfizer і BioNTech, і на широкому ринку в цілому. Втім, у слабкості фондового ринку є й інша причина. Інвестори побоюються, що влада буде змушена оголосити нові обмежувальні заходи перед Різдвом, оскільки число госпіталізованих з коронавірусом перевищило 110 тис. Строгий карантин у Нью-Йорку може призвести до короткострокової корекції на фондовому ринку.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei додав 0,17%, китайський CSI300 піднявся на 0,21%, гонконгський Hang Seng втратив 0,69%. Європейські індекси у зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,5%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,9%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $50. Золото зростає до $1845.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3620-3680 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 64 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації, при цьому є присутнім ризик більш глибокої корекції. Напередодні індекс широкого ринку протестував психологічно значимий рівень 3700 пунктів, але не зміг подолати його, тому рекомендуємо проявити обачність. Індикатор MACD продовжує демонструвати негативні сигнали: перехід на негативну територію з «ведмежою» дивергенцією. Найближчою підтримкою для S&P500 виступає рівень 3600 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»