Ринок США: огляд і прогноз на 16 березня. Прибутковість трежеріс продовжує турбувати інвесторів

Ринок напередодні

Торги 15 березня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,65%, до 3969 пунктів, Dow Jones додав 0,53%, NASDAQ підвищився на 1,05%. Лідерами зростання стали сектори циклічних споживчих товарів (+1,17%), нерухомості (+1,18%), комунальних послуг (+1,36%), а також ІТ-компанії (+1,11%). Гірше за ринок виглядали представники фінансового (-0,57%) і енергетичного (-1,25%) сегментів. Прибутковість 10-річних трежеріс зберігалася на рівні 1,6%.

Новини компаній

Genmark Diagnostics (GNMK: +29,6%) повідомила про угоду зі швейцарською Roche, яка має намір купити постачальника медичного обладнання за $1,8 млрд.

AMC Entertainment Holdings (AMC: +25,8%) заявила про відкриття двох найбільших кінотеатрів у Лос-Анджелесі. Крім того, буде відновлено роботу майже всіх 56 кінозалів компанії в Каліфорнії.

Акції постачальника напівпровідників NXP Semiconductors (NXPI: +9%) будуть включені до списку S&P500 до 22 березня.

Ми очікуємо

16 березня світові фондові майданчики продовжують демонструвати позитивну динаміку, незважаючи на збереження прибутковості 10-річних трежеріс на рівні 1,6%. Зростання на ринках обумовлено головним чином стимулюючими монетарними і фіскальними заходами, а також поліпшенням очікувань щодо відновлення економіки на тлі нормалізації епідеміологічної обстановки і триваючої вакцинації. Крім того, підтримку «бичачому» тренду надає підвищення активності роздрібних інвесторів. Тим часом перетік капіталу в акції «вартості» триває. Інвестори пильно стежать за зростанням ставок за бондами, оцінюючи перспективи і масштаби негативного впливу цієї тенденції на фондовий ринок в цілому, а не тільки на втечу з акцій «зростання».

Новою важливою інформацією для інвесттовариства стали наміри президента Джо Байдена збільшити податки. За даними Bloomberg, ініціатива глави держави пояснюється необхідністю фінансувати інфраструктурну програму, яка, згідно до плану Білого дому, повинна бути запущена вже у квітні.

Опублікований напередодні березневий виробничий індекс Empire State, що описує стан промислових підприємств штату Нью-Йорк, виявився вищим за прогноз і досяг 17,4.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Китайський CSI300 підвищився на 0,87%, японський Nikkei225 - на 0,52%, гонконгський Hang Seng - на 0,67%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 0,34%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс тримається вище 1,6%. Ф'ючерс на нафту марки Brent падає до $68. Золото коливається біля $1728.

Ми очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 буде схильний до зростання і зробить спробу протестувати рівень 4000 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

16 березня будуть опубліковані дані індексу роздрібних продажів в США за лютий. Очікується, що базовий індекс, який відображає динаміку щомісячних обсягів роздрібних продажів, за винятком автомобілів, впаде на 0,1% м/м після зростання на 5,9% місяцем раніше. Загальний обсяг роздрібних продажів у лютому може скоротитися на 0,5% м/м після підвищення на 5,3% в січні.

Звіти

Сьогодні буде опублікований квартальний звіт найбільшої американської компанії, що оперує в секторі житлового будівництва, Lennar Corporation (LEN). Консенсус-прогноз FactSet передбачає зростання виручки девелопера на 13,5% р/р, до $5,1 млрд, і підвищення non-GAAP EPS на 38% р/р, до $1,75. Продажі, як очікується, збільшаться на тлі зростання кількості нових об'єктів будівництва в США. У той же час валова маржа знаходиться під тиском через стрімке зростання цін на пиломатеріали. З урахуванням сезонних коливань продажі будинків на початку року залишаються слабкими, але, імовірно, цей фактор уже закладено ринком у ціну акцій.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зростає до 86 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку здатний продовжити імпульсний рух, оскільки попередні торги він завершив на історичному максимумі. Індикатори RSI і MACD підтримують «биків». Найближчим опором виступає психологічно значимий рівень 4000 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»