Ринок США: огляд і прогноз на 16 квітня. Зростання економіки підтримує котирування

Ринок напередодні

Торги 15 квітня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 додав 1,11%, продемонструвавши історичний рекорд на рівні 4170 пунктів. Dow Jones також досяг нового максимуму, збільшившись на 0,9%, NASDAQ виріс на 1,31% і вперше з середини лютого перевищив 14000 пунктів. Лідерами зростання стали ІТ-сектор (+1,79%), а також сектори нерухомості (+1,76%) і охорони здоров'я (+1,74%). Найгіршу динаміку продемонстрував енергетичний сектор (-0,88%), незважаючи на триваюче кілька днів поспіль зростання нафтових котирувань. Занепокоєння у інвесторів викликають збитки компаній через аномальні морози у лютому, оскільки це негативно позначиться на звітності за перший квартал.

Новини компаній

Корпорація Dell Technologies (DELL: +6,7%) планує виділити свою частку в VMware (VMW: +2,95%). При цьому VMW виплатить акціонерам (81% компанії належить DELL) спеціальні дивіденди.

Termo Fisher Scientific (TMO: +3,42%) купує Pharmaceutical Product Development Inc. (PPD: +6,5%) по $47,5 за акцію. Угода може бути закрита в кінці року.

За останні три дні засновник Virgin Galactic Holdings (SPCE: -13,6%) Річард Бренсон продав акції компанії на $150 млн. Місяць тому від паперів SPCE позбувся голова правління Чаматі Паліхапітія.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Європейські ринки знаходяться у зеленій зоні, ф'ючерси на S&P500 торгуються близько нульових позначок, більшість майданчиків АТР у плюсі. Напередодні індекс широкого ринку S&P500 і індустріальний Dow Jones оновили історичні максимуми, а найкращу динаміку показав високотехнологічний Nasdaq, який знову торгується вище 14000 пунктів.

Зростання ринків триває на тлі очікувань сильної звітності компаній за перший квартал 2021 року і відновлення економіки США завдяки успішному ходу прищепної кампанії і, як наслідок, зняття карантинних обмежень на горизонті кількох місяців.

Котирування також підтримала сильна макростатистика. Кількість первинних звернень за допомогою з безробіття знизилася до 576 тис. (консенсус - 700 тис.) у порівнянні із 769 тис. тижнем раніше. Роздрібні продажі виросли на 9,8% м/м, тоді як прогноз передбачав збільшення лише на 5,8%.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Китайський CSI300 додав 0,35%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,61%, японський Nikkei225 підвищився на 0,14%. EuroStoxx50 додає 0,28%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс знизилася до 1,54%. Ф'ючерс на нафту Brent перевищив $67. Золото коливається поблизу $1765.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4100-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по будівництву нових будинків в США у березні. Очікується, що показник виросте до 1620 тис. будинків у порівнянні із 1421 тис. місяцем раніше. Мічиганський університет представить попередні дані по індексу споживчої впевненості на квітень. Консенсус передбачає зростання показника до 89,1 пунктів з 84,9 у березні.

Звіти

Сьогодні звітність за перший квартал представить інвестиційний банк Morgan Stanley (MS). Очікується, що чистий виторг продемонструє зростання на 48,58% р/р, до $14,1 млрд, а розбавлений прибуток на одну акцію складе $1,69, додавши 67,33%. Учасники ринку очікують на підвищення непроцентного доходу на 56,1% р/р, до $12,7 млрд, але у поквартальному вираженні темпи зростання складуть лише 7,8%. Головним драйвером зростання прибутковості в сегменті непроцентного каналу виручки, найімовірніше, стане підвищення виручки від трейдингу інструментів з фіксованою прибутковістю, що пояснюється продовженням програми кількісного пом'якшення ФРС.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 70 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії справляють все менший вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму, продемонструвавши прискорення темпів зростання. Індикатор RSI знову опинився в зоні перекупленості (вище 70 пунктів), тому короткостроковий потенціал зростання обмежений, імовірна консолідація на тлі фіксації прибутку. Найближчий значущий опір розташовується на рівні 4200 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»