Ринок США: огляд і прогноз на 16 лютого. У центрі уваги виступ Байдена

Ринок напередодні

Торги 12 лютого американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,47%, до 3935 пунктів, NASDAQ виріс на 0,5%, а Dow Jones додав символічні 0,09%. Перспективи прийняття в Штатах чергової програми фіскальних стимулів продовжили надавати підтримку котируванням. Сектор охорони здоров'я виглядав краще за ринок, піднявшись на 0,75% завдяки позитивному звіту Illumina. Сектор фінансів виріс на 0,95% на тлі підвищення прибутковості трежеріс.

Новини компаній

Квартальні результати Illumina (ILMN: +11,9%) перевершили очікування завдяки високому попиту на прилади для дослідження ДНК.

PayPal (PYPL: +4,7%) очікує збільшити число користувачів платіжної системи до 2025 року вдвічі з поточних 377 млн з потроєнням обсягу операцій.

HubSpot (HUBS: +16,4%), розробник хмарних рішень в області маркетингу і продажів, представив сильну звітність завдяки тренду на діджиталізацію у малому та середньому бізнесі.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Новинний фон залишається досить спокійним. Оптимізм учасників ринку підвищений завдяки поліпшенню епідеміологічної ситуації в Європі і США, прискоренню вакцинації і перспективам фіскальних стимулів. Середня за сім днів кількість хворих на коронавірус у США вперше з листопада опустилася нижче 100 тис., а число госпіталізованих впало з 80 тис. до 65 тис. всього за тиждень. Поліпшення ситуації спостерігається в усіх 50 штатах. Песимісти чекають нових спалахів захворюваності у зв'язку з поширенням мутацій вірусу, однак в разі збереження поточних позитивних тенденцій досить скоро антиковідні обмеження почнуть зніматися.

Сьогодні Джо Байден планує здійснити перший виїзд за межі Вашингтона на посаді президента. Він виступить у штаті Вісконсін з промовою, присвяченою пакету фіскальних стимулів. Очікується, що президент також висловиться з приводу проблеми пандемії і її впливу на економіку США. Метою виступу в кінцевому рахунку є прискорення процесу переговорів у Конгресі. Нової інформації не очікується, але трансляція промови президента може позитивно вплинути на настрої приватних інвесторів, частка яких в торгових оборотах продовжує збільшуватися.

Азіатські фондові майданчики закрилися у плюсі. У Китаї тривають новорічні канікули, гонконгський Hang Seng виріс на 1,9%, японський Nikkei піднявся на 1,28%. Європейський EuroStoxx50 коливається біля нульової позначки.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,23%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $63. Золото дорожчає до $1825.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3910-3950 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 71 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у висхідному тренді. Опір в області його верхньої межі все ще виступає значною перешкодою. Прорив цього опору на рівні 3950 пунктів буде означати прискорення зростання. Однак індикатор RSI вже знаходиться поблизу рівня перекупленості, тому позитивний потенціал в короткостроковому періоді обмежений.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»