Ринок США: огляд і прогноз на 17 березня. У фокусі - засідання ФРС

Ринок напередодні

Торги 16 березня американські фондові майданчики завершили переважно в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,16%, до 3963 пунктів, Dow Jones знизився на 0,39%, NASDAQ виріс на символічні 0,09%. Виражену позитивну динаміку продемонстрували телекоми (+0,93%) і ІТ-компанії (+0,79%). Гірше за ринок виглядали сектори енергетики (-2,83%), промисловості (-1,44%) і фінансів (-1,13%). Перетікання капіталу з акцій «зростання» в акції «вартості» призупинилося внаслідок фіксації прибутковості трежеріс на рівні 1,61% напередодні засідання ФРС.

Новини компаній

Ford Motor (F: -5,4%) заявила, що, якщо дефіцит напівпровідникових матеріалів збережеться протягом першого півріччя 2021 року, це може призвести до зниження скоригованого EBIT на $1-2,5 млрд.

Global Media & Entertainment має намір збільшити частку в медіакомпанії iHeartMedia (IHRT: +11,1%) з 7,8% до 49,99%.

Fulgent Genetics (FLGT: +4,9%) уклала контракт з CDC на проведення масштабного геномного дослідження вірусу, що викликає COVID-19.

Ми очікуємо

17 березня світові фондові майданчики продовжують демонструвати змішану динаміку. Ключова подія дня - засідання ФРС. Консенсус-прогноз не передбачає зміни ставок і планів з придбання активів за підсумками засідання. При цьому аналітики відзначають ризики, обумовлені наступним протиріччям. З одного боку, довгострокове (до 2023 року) збереження ставок на поточному рівні забезпечує сприятливі макроекономічні перспективи і стримує підвищення боргового навантаження бізнесу, що веде до зниження безробіття. З іншого - низькі ставки відкривають можливості для фактичного розгону інфляції. В якості одного із стримуючих заходів ФРС може підняти ставку на надлишкові резерви (IOER), що становить на даний час 0,1%, але деякі аналітики відзначають, що до цього IOER необхідно опуститися нижче.

Опублікований вчора звіт щодо роздрібних продажів вказав на зниження цього показника в лютому на 3% після січневого зростання на 7,6%, що виявилося гірше за очікування (-0,5%). Серед причин зниження - ефект високої бази через січневі стимули і несприятливі погодні умови в США у лютому. У березні очікується відновлення зростання продажів завдяки стимулюючим виплатам обсягом $1400 на людину в рамках пакету допомоги американській економіці, а також під впливом ефекту низької бази.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 підвищився на 0,42%, японський Nikkei225 і гонконгський Hang Seng знизилися на 0,02%. Європейський EuroStoxx50 тримається біля нульових позначок.

Апетит до ризику зростає. Ставка за 10-річними трежеріс зупинилася на рівні 1,61%. Ф'ючерс на нафту марки Brent коливається вище $68. Золото виросло до $1730.

Очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 може досягти 4000 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

17 березня буде опубліковано дані про будівництво нових приватних житлових будинків у США. У статистику не увійдуть дані щодо споруджуваних готелів мотелів, будинків для людей похилого віку та гуртожитків. Також в статистику не включаються мобільні житлові споруди. Консенсус-прогноз передбачає незначне зниження обсягів будівництва в лютому у порівнянні з січневими показниками.

Звіти

17 березня китайський онлайн-маркетплейс Pinduoduo Inc. (PDD) представить результати за четвертий квартал 2020 року. Консенсус-прогноз передбачає виручку вище $19 млрд (+78,7% р/р) і EPS (за GAAP) на рівні $0,63 (+58,4% р/р). В якості ключових позитивних факторів повинні виступити збільшення числа користувачів платформи та зростання середнього чека. Прибуток збережеться у негативній зоні у зв'язку з високими маркетинговими витратами. Беручи до уваги сильну звітність компаній-конкурентів, очікуємо, що Pinduoduo може продемонструвати результати вище за очікування. Оптимістичні прогнози вже частково відображені в поточній ціні акцій PDD. Хоча актуальна оцінка компанії нижче історичних максимумів, вона перевищує оцінки конкурентів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 84 зі 100, що, однак, як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку здатний продовжити імпульсний рух, якщо інвестори будуть задоволені підсумками засідання ФРС. Індикатори RSI і MACD продовжують вказувати на силу «биків». Найближчим опором виступає психологічно значимий рівень 4000 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»