Ринок США: огляд і прогноз на 17 грудня. На шляху до нових висот

Ринок напередодні

Торги 16 грудня американські фондові індекси завершили переважно в зеленій зоні. S&P500 піднявся на 0,18%, до 3701 пункту, NASDAQ додав 0,5%, а ось Dow Jones опустився на 0,15%. Оптимізм щодо запровадження заходів фіскальної підтримки і результати засідання ФРС мотивували покупців. Сектор циклічних споживчих товарів став лідером зростання, піднявшись на 1,07%. Стимулом для нього стали очікування одноразових виплат населенню в разі прийняття нового пакета економічної допомоги.

Новини компаній

За повідомленнями ЗМІ, Amazon (AMZN: +2,4%) може вийти на ринок телемедицини. Ця новина справила тиск на акції Teladoc Health (TDOC: -4,6%).

Southwest Airlines (LUV: -1,5%) погіршив прогноз грудневої виручки, заклавши в нього падіння на 65-75% р/р проти попередньої оцінки у 60-65%.

Dish Network (DISH: -11,6%) залучає $2 млрд у вигляді конвертованих облігацій для розгортання мереж зв'язку 5G.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Підсумки засідання ФРС не піднесли істотних сюрпризів. Обсяг і склад програми купівлі активів залишається без змін на рівні $120 млрд на місяць. Однак регулятор заявив, що обсяги монетарних стимулів не скорочуватимуться, поки економіка не продемонструє значних поліпшень, а інфляція і безробіття не наблизяться до 2% і 3,7-4,5% відповідно. Економічні прогнози були поліпшені: безробіття ФРС бачить на рівні 5% до кінця 2021 року (попередня оцінка становила 5,5%). В цілому підсумки засідання були позитивно сприйняті учасниками ринку.

Конгресмени продовжують активно обговорювати законопроект про заходи підтримки економіки. Хоча ризик серйозних розбіжностей між сенаторами зберігається, прогрес стає дедалі помітнішим. За останніми даними, в пакет стимулів можуть бути включені одноразові виплати населенню у розмірі $600-700, а також надбавка до допомоги з безробіття в обсязі $300 на тиждень до кінця березня. Загальний обсяг обговорюваної програми - близько $900 млрд. Багато конгресменів висловлюються на користь прийняття законопроекту у найближчі дні. Очікуване схвалення вакцини від Moderna в п'ятницю також надає підтримку позитивним настроям інвесторів.

Азіатські фондові майданчики закрилися в плюсі. Японський Nikkei додав 0,18%, китайський CSI300 піднявся на 1,28%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,82%. Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,6%.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,92%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає вище $51,5. Золото дорожчає до $1880.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні буде схильний до зростання і спробує закріпитися вище попереднього максимуму 3712 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття. Очікується зниження показника з 853 тис., зафіксованих на попередньому тижні, до 800 тис. Кількість заявок на допомогу служить важливим індикатором стану економіки. В останні тижні динаміка цього показника сигналізує про ослаблення ринку праці через нові карантинні заходи, повторно введені у низці штатів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 61 зі 100. Показник продовжує відображати надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації, але шанси на відновлення висхідної тенденції стають сильнішими. Напередодні був протестований важливий рівень 3710 пунктів. Для впевненого виходу з боковика і продовження висхідного руху індексу необхідно закріпитися вище цього рівня. У цьому випадку S&P500 подолає довгострокову трендову лінію, яка раніше обмежувала покупців.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»