Ринок США: огляд і прогноз на 17 лютого. «Бики» не витримують морозів

Ринок напередодні

Торги 16 лютого американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на символічні 0,06%, до 3933 пунктів, NASDAQ втратив 0,34%, а Dow Jones додав 0,2%. Новинний фон залишався спокійним, інвестори чекали виступу президента Байдена, присвяченого фіскальним стимулам. Сектор фінансів продовжив ралі і виріс на 1,77% завдяки збільшенню прибутковості трежеріс. Сектор енергетики піднявся на 2,26% на тлі дорожчання нафти.

Новини компаній

BorgWarner (BWA: +4,3%) придбаває 59% німецької компанії Akasol, щоб розширити свої можливості по електрифікації автомобілів.

Palantir Technologies (PLTR: -12,8%) несподівано зафіксувала негативний EPS, хоча виручка перевершила консенсус очікувань.

Результати виробника хімікатів Ecolab (ECL: -4,1%) виявилися гіршими за прогноз. Менеджмент зазначив негативний ефект фактора COVID-19.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Джо Байден напередодні виступив у штаті Вісконсін з промовою, присвяченою пакету фіскальних стимулів. Президент США висловив надію на повернення до нормального життя до наступного Різдва і зазначив, що до кінця липня вироблених вакцин вистачить, щоб прищепити усіх американців. У промові голови держави не містилося нової інформації про стимули, але він наголосив на необхідності прийняття великої антикризової програми.

Погодні катаклізми у вигляді екстремально низької температури, сильних вітрів і снігопадів, які накрили південні і центральні штати, негативно впливають на виробничі процеси. Наприклад, були змушені призупинити роботу складальних ліній багато автовиробників. Такі природні явища мають короткостроковий характер, тому зазвичай не надають помітного впливу на фондовий ринок. Однак в поточних умовах, коли індекс S&P500 знаходиться на історичному максимумі, багато позитивних факторів вже враховані в котируваннях, а різке зростання прибутковості трежеріс знижує привабливість акцій, будь-яка негативна подія здатна викликати бажання зафіксувати частину позицій. У зв'язку з цим короткострокова корекція виглядає все більш імовірною.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. У Китаї тривають новорічні канікули, гонконгський Hang Seng виріс на 1,1%, японський Nikkei опустився на 0,58%. Європейський EuroStoxx50 знижується на 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс піднялася вище 1,28%. Ф'ючерс на нафту Brent тестує позначку $64. Золото дешевшає до $1785.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе торги в діапазоні 3900-3940 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований базовий індекс роздрібних продажів за січень. Очікується зростання на 1% у порівнянні з попереднім місяцем після зниження на 1,4% м/м в грудні. Позитивний вплив надали прямі виплати населенню в рамках попереднього пакету фіскальних стимулів: більшість американців отримали чеки від держави саме на початку січня. Крім того, в цьому місяці епідеміологічна ситуація поліпшувалася в усіх штатах.

Звіти

Сьогодні після закриття ринку звіт представить Twilio (TWLO) - розробник хмарної платформи для комунікацій компаній з клієнтами. Компанія стала одним з бенефіціарів пандемії. Очікується зростання виручки на 37% р/р, до $455 млн, при цьому скоригований збиток на акцію може скласти $0,08 проти чистого прибутку $0,04 на акцію в минулому році. Результати можуть перевищити очікування, але акції компанії виглядають перекупленими: їх зростання з початку 2021 року склало 24%.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 78 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Опір в області його верхньої межі все ще залишається значною перешкодою. Прорив опору на рівні 3950 пунктів буде означати прискорення висхідного руху. Напередодні покупці протестували даний опір, але подолати його не змогли. Індикатор RSI вже знаходиться поблизу рівня перекупленості, тому потенціал зростання в короткостроковому періоді обмежений.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»