Ринок США: огляд і прогноз на 18 березня. Ринки оцінюють підсумки засідання ФРС

Ринок напередодні

Торги 17 березня американські фондові майданчики завершили переважно у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,29%, до 3974 пунктів, Dow Jones додав 0,58%, NASDAQ виріс на 0,4%. Лідерами зростання стали сектори циклічних споживчих товарів (+1,41%) і промисловості (+1,12%). Слабку динаміку продемонстрував сектор комунальних послуг, просівши на 1,63%. За підсумками засідання ФРС регулятор зберіг «бичачий» настрій, на що ринки відреагували з оптимізмом. 10-річні трежеріс продемонстрували сьогодні різке зростання до 1,7%.

Новини компаній

Забудовник Lennar Corporation (LEN: +13,8%) опублікував сильні квартальні результати і оголосив про амбітні плани.

Енергетична компанія NRG Energy (NRG: -17,7%) відкликала попередні цільові показники на 2021 рік і представила попередні оцінки збитку від урагану Uri в Техасі.

Провайдер кібербезпеки CrowdStrike Holdings (CRWD: +6%) продемонстрував квартальні результати вище за очікування. Компанія продовжує нарощувати клієнтську базу, витісняючи більш дрібних конкурентів.

Ми очікуємо

17 березня світові фондові майданчики показали позитивну динаміку на тлі обговорень, проведених на засіданні ФРС. Як і очікувалося, регулятор ухвалив рішення не змінювати поточну політику, залишивши ключову ставку на колишньому рівні і зберігши плани щодо придбання активів. Ставка на надлишкові резерви (0,1%) теж не зазнала змін.

Хоча прогнози за основними показниками були переглянуті у бік покращення (за темпами зростання ВВП у 2021 році - з 4,2% до 6,5%, за рівнем безробіття - з 5% до 4,5%), Джером Пауелл відзначив, що економіка США поки далека від повного відновлення. Ключова деталь - це зміна стратегії ФРС: тепер замість прогнозів регулятор буде орієнтуватися на фактичне підтвердження зростання економіки (динаміку рівнів інфляції і безробіття). Після засідання регулятора ставка за 10-річними трежеріс дещо просіла, але вже сьогодні підскочила до 1,7%, а крива прибутковості стає більш крутою. Фондовий ринок відреагував на риторику ФРС позитивно.

Опубліковані 17 березня дані про будівництво нових приватних житлових будинків в США виявилися гіршими за очікування. Показник за лютий склав 1,4 млн нових будинків, відображаючи негативний тренд другий місяць поспіль.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Китайський CSI300 підвищився на 0,8%, японський Nikkei225 додав 1,01%, гонконгський Hang Seng підріс на 1,21%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 0,44%.

Апетит до ризику зростає. Ставка за 10-річними трежеріс підвищується до 1,7%. Ф'ючерс на нафту марки Brent опустився до $67. Золото тримається близько $1733.

Ми очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 буде торгуватися в коридорі 3925-3975 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

18 березня буде представлено щотижневі дані по кількості первинних заявок на одержання допомоги по безробіттю в США за минулий тиждень (прогноз: 700 тис. проти фактичних 712 тис. тижнем раніше). Також буде опублікований індекс виробничої активності від ФРС Філадельфії за березень (прогноз: 23 п. проти 23,1 п. у лютому).

Звіти

18 березня Nike Inc. (NKE) опублікує фінансові результати за третій квартал 2021 фінансового року. Консенсус-прогноз FactSet передбачає зростання виручки на 9,2% р/р, до $11,01 млрд, і підвищення EPS на 43% р/р, до $0,76. Підтримуючим фактором для Nike стало зростання онлайн-продажів на тлі пандемії. Компанії вдалося розробити ефективну цифрову екосистему: інтернет-продажі за останні місяці зросли у всіх регіонах. Зниження SG&A-витрат внаслідок жорсткого управління операційними витратами, а також ефективність маркетингових витрат, імовірно, забезпечать поліпшення операційної маржі у звітному періоді. До ризиків можна віднести слабкий роздрібний трафік у власних офлайн-магазинах Nike, тиск на оптовий сегмент, а також зростання витрат в ланцюжках поставок.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 83 зі 100, що, однак, як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку продовжив рух до історичних максимумів, але імпульс згасає. Імовірна короткострокова консолідація. Найближчим опором виступає психологічний рівень 4000 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»