Ринок США: огляд і прогноз на 18 грудня. S&P500 обійдеться без різких рухів

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. У фокусі уваги засідання FDA з питання дозволу на екстрене використання в США антиковідної вакцини від Moderna. Напередодні експертна група FDA вже рекомендувала препарат до схвалення, тому підсумкове рішення явно буде позитивним, і 20 млн доз вакцини будуть розподілені до кінця року. Тим часом в Штатах знову фіксуються рекордні рівні захворюваності та госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Обговорення законопроекту про заходи підтримки економіки триває. Головною перешкодою на шляху до компромісу стала пропозиція республіканців закрити спеціальну програму «екстреного кредитування», яку реалізує ФРС. Демократи вважають, що цей інструмент може знадобитися в майбутньому. Вважаємо, що конгресмени знову вдадуться до продовження тимчасового фінансування уряду, щоб завершити обговорення низки фіскальних стимулів на початку наступного тижня.

Сьогодні влада США може додати до списку санкцій 80 компаній, більшість з яких китайські. Адміністрація Трампа розраховує закріпити політичний курс щодо Пекіна перед інавгурацією Джозефа Байдена в січні. Реакція інвесторів на ці новини очікується стриманою.

Азіатські фондові майданчики завершили сесію в мінусі. Японський Nikkei втратив 0,16%, китайський CSI300 знизився на 0,35%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,67%. Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx50 додає 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,92%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується близько $51,5. Золото дорожчає до $1885.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3680-3730 пунктів.

Звіти

Nike (NKE) у цю п'ятницю представить квартальні результати. Консенсус передбачає зростання виручки на 2,1% р/р, більш ніж до $10,5 млрд, при зниженні прибутку на акцію на 12,4% р/р, до $0,61. Драйвером позитивної динаміки доходів компанії повинен стати Китай, де очікуються двозначні темпи збільшення продажів. Відносно результатів по Північній Америці і Європі прогнози більш песимістичні. Через можливе погіршення рентабельності не виключена корекція в акціях NKE. Втім, довгострокові перспективи компанії залишаються позитивними завдяки розширенню асортименту продукції та продовження впровадження інноваційних рішень.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 64 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічний аналіз

Технічно S&P500 схильний до висхідної динаміки. Вчорашню сесію він завершив вище попереднього історичного максимуму, подолавши довгострокову трендову лінію. Індикатор RSI поки не досяг зони перекупленості, тому невеликий потенціал росту зберігається. Ключова підтримка для індексу S&P500 розташовується на рівні 3645 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»