Ринок США: огляд і прогноз на 19 березня. Ринки оцінюють імовірність нових локдаунів

Ринок напередодні

Торги 18 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 впав на 1,48%, до 3915 пунктів, Dow Jones знизився на 0,46%, NASDAQ скорегувався на 3,02%. Лідерами падіння стали сектори енергетики (-4,68%) та ІТ (-2,85%). Позитивну динаміку продемонстрував фінансовий сектор, який додав 0,56%. Ціна на нафту марки Brent впала на 6,94%, до $63,28 за барель. Прибутковість 10-річних трежеріс сьогодні до початку торгів демонструє незначний відкат до 1,67% після стрімкого зростання напередодні.

Новини компаній

Інвестиційно-страхова компанія Hartford Financial Services Group (HIG: +18,71%) може бути придбана найбільшим за ринковою капіталізацією страховиком Chubb, який працює в секторі загального страхування, за $23,2 млрд, що може стати першою великою угодою в галузі у 2021 році.

Компанія енергетичних технологій Enphase Energy (ENPH: -9,36%) напередодні очолила список аутсайдерів на американському фондовому ринку на тлі широкого розпродажу в енергетичному секторі, підвищеного інфляційного тиску і зростання дохідностей трежеріс.

Енергетична компанія PPL Corporation (PPL: +5,96%) оголосила про укладення угоди з продажу найбільшого у Великобританії підприємства з розподілу електроенергії за £7,8 млрд.

Ми очікуємо

18 березня світові фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку на тлі чергового глобального стрибка захворюваності COVID-19, що може призвести до посилення карантинних заходів в Єврозоні. Важливим фактором залишається тиск на зростання дохідностей трежеріс, що сприяє перетіканню капіталу з акцій «зростання» в акції «вартості». Ф'ючерсний ринок як і раніше передбачає, що підвищення ключової ставки трапиться набагато раніше, ніж заявляє ФРС.

Згідно до даних за первинними заявками на допомогу з безробіття, опублікованих 18 березня, показник продемонстрував зростання до 770 тис., що перевищує консенсус на 70 тис. і також підігріває темпи корекції на фондових майданчиках.

Опублікований 18 березня індекс ділової активності ФРС штату Філадельфія підскочив до 51,8 з 23,1 у попередньому місяці, що є рекордно високим показником починаючи з 1973 року і вказує на стрімке відновлення американської економіки у виробничому секторі.

Сьогодні відбудеться велика експірація опціонів на фондовому ринку США, що може збільшити обсяг торгів на біржі ближче до закриття ринку і чинити тиск на котирування.

Азіатські фондові майданчики також продемонстрували негативну динаміку. Китайський CSI300 скорегувався на 1,96%, японський Nikkei225 знизився на 1,41%, гонконгський Hang Seng впав на 1,41%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 0,29%.

Апетит до ризику зростає. Ставка за 10-річними трежеріс коригується на 1,93% після сильного ралі напередодні. Ф'ючерс на нафту марки Brent зростає до $60,98. Золото тримається близько $1739.

Очікуємо, що в ході майбутніх торгів S&P500 буде торгуватися в коридорі 3900-3950 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

19 березня буде представлено щотижневі дані по кількості працюючих бурових установок від Baker Hughes. Також буде опублікована статистика від комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) за оборотом спекулятивних позицій на низку класів активів, серед яких золото, срібло і S&P500.

Звіти

18 березня після закінчення торгів сильні квартальні результати опублікувала глобальна логістична компанія FedEx (FDX). Прибуток на акцію перевершив очікування ринку у $3,14 і склав $3,3. Ми бачимо значний потенціал зростання індустрії онлайн-комерції. Виручка цього ринку в 2020 році зросла на 44%, до $861 млрд, що має позитивно позначитися на майбутніх доходах FedEx як від повітряних, так і наземних перевезень вантажів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 79 зі 100 на тлі загрози чергової хвилі COVID-19 і введення нових обмежувальних заходів в Євросоюзі, але як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Покупці фіксують позиції після досягнення історичного максимуму, імовірна короткострокова консолідація. Індикатор RSI відступив до нейтрального рівня. Найближчою значущою підтримкою виступає 50-денна змінна середня на рівні 3860 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»