Ринок США: огляд і прогноз на 2 грудня. Схвалення вакцини підтримує оптимізм

Ринок напередодні

Торги 1 грудня американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. S&P500 піднявся на 1,13%, до 3662 пунктів, Dow Jones додав 0,63%, NASDAQ виріс на 1,28%. Оптимізм був викликаний відновленням переговорів щодо нового пакету фіскальної підтримки економіки. Сектор комунікацій став лідером зростання з результатом 1,96% завдяки підвищенню котирувань Facebook, Alphabet і Netflix. Усі сектори закрилися в плюсі, лише промисловий втратив 0,17% через слабкі дані індексу ділової активності у виробничому секторі.

Новини компаній

BlackBerry (BB: +19,3%) уклала стратегічне партнерство з хмарним підрозділом Amazon для розвитку сервісної платформи для електрокарів.

Виробник чіпів пам'яті Micron (MU: +4,7%) підвищив прогнози на квартал, що закінчився в листопаді, і вказав на значний попит у різних сегментах.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. У фокусі уваги перебуває схвалення регулятором Великобританії вакцини від COVID-19, створеної Pfizer і BioNTech. Вакцинація в країні почнеться 7 грудня. Однак такого розвитку подій багато хто чекав, тому великого ажіотажу на ринку воно не викличе. Відзначимо, що захворюваність COVID-19 у Сполученому Королівстві з початку листопада впала більш ніж удвічі, і в цілому епідеміологічна ситуація в Європі продовжує поступово поліпшуватися.

У США відновилися переговори з фіскальних стимулів, проте серйозні розбіжності зберігаються, і поки неясно, чи призведе активність законодавців до реальних результатів. Тим часом Джо Байден повідомив про намір провести ретельний аналіз, перш ніж знімати торговельні тарифи з китайських товарів. Відносини між США і Китаєм залишаються напруженими, оскільки адміністрація Трампа готує нові санкції щодо КНР.

Азіатські фондові майданчики закрилися майже без змін. Японський Nikkei додав 0,05%, китайський CSI300 - 0,01%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,13%. Європейські індекси в невеликому мінусі. EuroStoxx50 втрачає 0,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс піднімається до 0,92%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає вище $47,5. Золото дорожчає до $1820.

Очікуємо, що S&P500 проведе сесію в діапазоні 3625-3675 пунктів.

Звіти

Сьогодні результати за третій квартал представить розробник ПЗ для бізнесу Splunk (SPLK). Очікується скорочення виручки на 2,1%, до $613 млн, що обумовлено зміною моделі монетизації. Підписка на ПЗ приходить на зміну ліцензіям. Консенсус закладає зниження скоригованого EPS з торішніх $0,58 до $0,09 при падінні виручки від сегмента ліцензій на 27% з паралельним підвищенням доходів від хмарних послуг приблизно на 84%, до $148 млн.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Занепокоєння з приводу негативних наслідків пандемії коронавірусу знижується завдяки перспективам швидкого початку масової вакцинації.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Стану перекупленості і дивергенції за індикатором RSI поки не спостерігається, потенціал зростання присутній. Напередодні індекс широкого ринку протестував опір в області 3665-3670 пунктів, де пролягає довгострокова трендова лінія. Впевненого пробою поки не відбулося, але шанси на збереження підвищуючого імпульсу зберігаються.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»