Ринок США: огляд і прогноз на 2 лютого. Шорт-сквіз більше не лякають

Ринок напередодні

Торги 1 лютого американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 1,61%, до 3774 пунктів, Dow Jones додав 0,76%, а NASDAQ виріс на 2,55%. Побоювання щодо впливу шорт-сквіз на ринок злегка вщухли, в фокус уваги інвесторів повернулися квартальна звітність і макростатистика. Сектор циклічних споживчих товарів очолив зростання широкого ринку, піднявшись на 2,77% завдяки позитивній динаміці акцій Amazon і Tesla. Технологічний сектор також виглядав краще за ринок, додавши 2,51%.

Новини компаній

Ford (F: +2,9%) оголосив про стратегічне партнерство з Google (GOOGL: +3,6%) в сфері ПЗ для електрокарів.

Результати ON Semiconductor (ON: +6,4%) виявилися кращими за очікування, переважно завдяки сегменту комплектуючих для автомобілів.

Virgin Galactic (SPCE: +21,5%) оголосила про плани зробити тестовий запуск ракети SpaceShipTwo Unity після 13 лютого.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Відновлення котирувань після різкого падіння минулого тижня триває.

Президент Байден обговорив з групою республіканців пакет заходів зі стимулювання економіки. Прогрес в переговорах виявився незначним, але представники Республіканської партії зазначили, що Байден готовий іти на поступки за деякими пунктами програми. Президент поки не відкинув можливість застосування процедури «примирення», за допомогою якої пакет обсягом $1,9 трлн може бути прийнятий шляхом спрощеного голосування в Конгресі, навіть без наявності підтримки республіканців. Втім, вважаємо, що Байден не поспішає використовувати цей запасний варіант, адже його пріоритет - отримання підтримки обох партій. Переговори по пакету стимулів залишаються сильним позитивним фактором для ринку.

Побоювання з приводу впливу шорт-сквіз на ринок були здебільшого усунені коментарями інвестбанків, які відзначили наявність численних сприятливих для розвитку висхідного тренда факторів, серед яких сильний сезон звітів. Через ефект завищених очікувань акції багатьох компаній, що відзвітували, скорегувалися, але позитивна реакція може надійти з деяким запізненням.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 0,97%, гонконгський Hang Seng піднявся на 1,06%, а китайський CSI300 - на 1,54%. Європейські майданчики теж в плюсі. EuroStoxx50 зростає на 1,9%.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,1%. Ф'ючерс на нафту Brent піднімається вище $57. Золото дешевшає до $1850.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує рівень 3825 пунктів.

Звіти

Сьогодні звіт представить Alphabet (GOOGL), материнська компанія Google. Згідно до консенсус-прогнозу, виручка зросте на 15% р/р, до $53,13 млрд, а EPS складе $15,68, що дещо більше торішніх $15,35. Вважаємо, що квартальні результати Alphabet будуть кращими за очікування завдяки швидкозростаючому сегменту хмарних послуг Google Cloud і сприятливій кон'юнктурі на ринку онлайн-реклами.

Квартальні результати опублікує і Amazon (AMZN). Ринковий консенсус передбачає, що виручка компанії зросте на 36,9% р/р, до $119,72 млрд. Прибуток на акцію інвесттовариство закладає на рівні $7,19, що означає підвищення на 11,2%. Вважаємо, що результати Amazon в сегменті рітейлу можуть виявитися вищими за очікування. Також ми прогнозуємо сильні показники у хмарному підсегменті (IaaS) на тлі успіхів аналогічного напрямку бізнесу Microsoft.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Напередодні індекс широкого ринку зробив різкий відскік від 50-денної ковзної середньої, на рівні якої посилилася купівельна активність. У короткостроковій перспективі можлива консолідація, оскільки індикатор RSI знаходиться у нейтральній зоні і вказує на рівність сил між "биками" і "ведмедями".

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»