Ринок США: огляд і прогноз на 20 квітня. У фокусі - квартальні звіти

Ринок напередодні

Торги 19 квітня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,53%, до 4163 пунктів, після досягнення нового історичного максимуму. Dow Jones продемонстрував падіння на 0,36%, а NASDAQ скорегувався на 0,98%. Лідерами зниження стали сектори циклічних споживчих товарів (-1,14%) і інформаційних технологій (-0,88%). Єдиним, хто закрився у зеленій зоні, став сектор нерухомості (+0,29%).

Новини компаній

Акції Altria Group (MO: -6,2%) різко знизилися після заяви адміністрації Байдена про розгляд можливості щодо зниження вмісту нікотину в тютюновій продукції.

Банк Morgan Stanley (MS: +1,8%) продемонстрував сильні результати за 1-й квартал 2021 року, а також підтвердив наміри надати доступ інституціональним інвесторам до криптовалютних фондів.

Авіаперевізник United Airlines (UAL: -1,6%) відзвітував по EPS і виручці значно гірше очікувань. Скориговані збитки на одну акцію втричі перевищили показник за аналогічний період 2020 року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів залишаються квартальні звіти. Компанії з індексу S&P500 переважно випереджають консенсус-очікування ринку в частині прибутку на 6,9%, що є історично високим показником. Президент Байден і законодавці напередодні обговорили можливість менш істотного підвищення податкової ставки на корпоративний прибуток, ніж планувалося раніше. Ця можливість може стати короткостроковим драйвером зростання широкого ринку. Глобальні тренди по захворюваності COVID-19 залишаються неоднозначними: вчора було виявлено понад 657 тис. хворих по всьому світу, але в центрі уваги продовжують залишатися нові штами вірусу, а також прогрес прищепної кампанії в США. Напередодні стало відомо, що Європейське агентство лікарських засобів (European Medicine Agency), найімовірніше, підтвердить можливість застосування вакцини J&J.

Ф'ючерси на S&P500 і Nasdaq на премаркеті характеризуються підвищеною волатильністю і торгуються біля нульової позначки. Імовірно, котирування паперів на американських біржах сьогодні не покажуть значного зростання. Більш вірогідним є боковик.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 опустився на незначні 0,07%, гонконгський Hang Seng додав 0,1%, Nikkei225 скорегувався на 1,97%. EuroStoxx50 знизився на 0,62%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс до відкриття торгів виросла на 2 б.п., до 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає на 1,12%, до $64. Золото залишається в боковику і торгується на позначці $1769.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4130-4180 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 66 зі 100, але як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії починають надавати більш значний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продемонстрував невелику корекцію. Індикатор RSI продовжує перебувати в зоні перекупленості, тому короткостроковий потенціал зростання широкого ринку обмежений. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4085 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»