Ринок США: огляд і прогноз на 20 січня. Інвестори вітають Джо Байдена

Ринок напередодні

Торги 19 січня американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,81%, до 3799 пунктів, NASDAQ виріс на 1,53%, Dow Jones додав 0,38%. Оптимізм був обумовлений закликом до Конгресу Джанет Йеллен, яка стане наступним міністром фінансів, збільшити фіскальні стимули шляхом підвищення держвидатків. Технологічний сектор став одним із лідерів зростання з результатом 1,31%, оскільки Джанет Йеллен виступила проти різкого збільшення корпоративних податків.

Новини компаній

Інвестбанк Goldman Sachs (GS: -2,3%) продемонстрував сильні результати, але менеджмент проявив обережність, прогнозуючи доходи від трейдингу.

General Motors (GM: +9,8%) уклала угоду про партнерство з Microsoft (MSFT: +1,8%) в частині комерціалізації електрокарів з функцією автопілота.

Lithium Americas (LAC: +30,6%) отримала дозвіл від Бюро земельного управління на видобуток літію у Неваді.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Новинний фон переважно спокійний. У центрі уваги інвесторів - інавгурація Джо Байдена, який стане 46-м президентом США. У перші години на посаді глави держави Байден планує скасувати низку указів Дональда Трампа, що стосуються політики щодо клімату, імміграції та інших аспектів. Дійсно важливими для фондового ринку будуть рішення, пов'язані з боротьбою проти COVID-19. Очікується, що Байден зобов'яже громадян носити маски на території федеральних об'єктів і встановить додаткові санітарні правила. У перші 100 днів свого терміну новий глава держави розраховує, що від коронавірусу буде щеплено 100 млн осіб. Інвестори будуть спостерігати за тим, наскільки успішно буде реалізований цей план. При прискоренні темпів прищепної кампанії ця позначка стане досяжною.

Епідеміологічна ситуація в США поступово поліпшується, що позитивно відображається на настроях учасників ринку. Число пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною інфекцією, знизилося до 123,8 тис. з історичного максимуму 132,5 тис., досягнутого двома тижнями раніше. Імовірно, пікові навантаження на госпіталі США залишилися позаду.

Найближчим часом волатильність у розрізі секторів і індустрій збільшиться у зв'язку з публікацією квартальної звітності. Очікування інвесторів в цілому позитивні, але вирішальне значення матимуть прогнози менеджменту на 2021 рік.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei знизився на 0,38%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,08%, китайський CSI300 додав 0,72%. Європейські майданчики у зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,6%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,1%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає вище $56. Золото дорожчає до $1855.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні протестує область 3820-3825 пунктів.

Звіти

Сьогодні квартальний звіт представить банк Morgan Stanley (MS). Ринок очікує зростання виручки на 6,7% р/р, до $11,58 млрд, при скоригованому EPS на рівні $1,3 проти $1,2 роком раніше. Протягом останніх років банк нарощував кредитний портфель, який за станом на третій квартал 2020 року склав 16% від балансу. На цьому тлі можна очікувати на більш сильний тиск низької чистої процентної маржі на фінансовий результат банку.

Також сьогодні результати представить гігант ринку споживчих товарів Procter&Gamble (PG). Очікується зростання виручки на 5,6%, до $19,27 млрд, при зростанні скоригованого EPS на 6,4%. У період пандемії підвищений попит пред'являвся на товари для прибирання і гігієнічну продукцію. Інвесторів цікавить реалізація програми скорочення витрат.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 58 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до короткострокової консолідації. Напередодні індекс широкого ринку продемонстрував різкий відскік від рівня 3750 пунктів, сигналізуючи про збереження сили покупців. Технічні індикатори дають змішану картину. У разі впевненого подолання історичного максимуму на рівні 3827 пунктів S&P500 продовжить висхідний рух у межах рівновіддаленого каналу.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»