Ринок США: огляд і прогноз на 22 березня. Настрої ринку як і раніше визначаються динамікою трежеріс

Ринок напередодні

Торги 19 березня американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 знизився на символічні 0,06%, до 3913 пунктів, Dow Jones скорегувався на 0,71%, тоді як NASDAQ виріс на 0,76% на тлі стабілізації прибутковості трежеріс. Акції «зростання» відіграли частину понесених раніше втрат. Лідером зростання став сектор комунікацій, додавши 0,8% завдяки підйому акцій Facebook. Сектор фінансів скорегувався на 1,2%, через те що інвестори фіксували позиції після ралі.

Новини компаній

FedEx (FDX: + 6,1%) продемонструвала квартальні результати вище очікувань. Компанія розширить мережу пріоритетних авіаперевезень, поширивши цю послугу ще на дев'ять європейських країн.

Виручка Nike (NKE: -4%) виявилася гіршою за консенсус-прогноз внаслідок перебоїв у ланцюжку поставок, однак компанія відзначила зростання попиту в Китаї.

Платіжного гіганта Visa (V: -6,2%) підозрюють у використанні недобросовісних методів конкурентної боротьби.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Зростання захворюваності на COVID-19 в Німеччині і Франції залишається короткостроковим фактором ризику, хоча динаміка німецького фондового ринку вказує на те, що інвестори вважають за краще фокусуватися на перспективах відновлення виробництва. Не виключаємо того, що ситуація з новою хвилею коронавірусної інфекції в США буде розвиватися за європейським сценарієм, адже колективний імунітет ще не вироблений. Однак в цьому випадку прибутковості трежеріс знизяться, що спричинить позитивний вплив на акції з високими мультиплікаторами. Фокус уваги як і раніше спрямований на динаміку виробництва вакцин і темпи імунізації: поки ці дані залишаються оптимістичними.

25 березня відбудеться велике розміщення трежеріс термінами погашення два, п'ять і сім років. Минулого разу розміщення 7-річних трежеріс виявило слабкий попит на них, і прибутковості злетіли, а фондовий ринок опинився під тиском. Ситуація може повторитися, тому вважаємо, що апетит до ризику на фондовому ринку буде залишатися невисоким. Крім того, негативний вплив на настрої інвесторів чинять напружені відносини США з Росією та Китаєм.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Китайський CSI300 виріс на 1%, японський Nikkei225 впав на 2,07%, гонконгський Hang Seng втратив 0,36%. Європейський EuroStoxx50 знижується на 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс опустилася нижче 1,7%. Ф'ючерс на нафту марки Brent консолідується близько $64. Золото дешевшає до $1730.

Ми очікуємо, що сьогодні S&P500 буде торгуватися в діапазоні 3890-3940 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 71 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді, але при цьому можлива короткострокова консолідація, оскільки за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція. Найближчою значущою підтримкою виступає 50-денна змінна середня на рівні 3860 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»