Ринок США: огляд і прогноз на 22 грудня. Інвестори отримали подарунок на Різдво

Ринок напередодні

Торги 21 грудня американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,39%, до 3695 пунктів, NASDAQ втратив 0,1%, а Dow Jones додав 0,12%. Падіння на початку сесії виявилося короткочасним, оптимізм щодо фіскальних стимулів взяв гору. Частково позитивний результат Dow Jones можна пояснити відносно більш високою часткою сектора фінансів, який став лідером зростання з результатом 1,24% на тлі виданого банкам дозволу на відновлення програм зворотного викупу акцій.

Новини компаній

JPMorgan (JPM: +3,7%) оголосив про програму зворотного викупу акцій на $30 млрд, аналогічна програма Morgan Stanley (MS: +5,7%) складе $10 млрд.

Квартальні результати Nike (NKE: +4,9%) виявилися кращими за очікування завдяки сильним міжнародним продажам і онлайн-сегменту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Вчорашній негатив, викликаний глобальною епідеміологічною ситуацією, виявився знівельованим досягненням довгоочікуваного компромісу між законодавцями, які проголосували за прийняття пакету допомоги американській економіці обсягом $900 млрд. Після підписання Дональдом Трампом він вступить в силу. Вже на наступному тижні американцям будуть спрямовані чеки у розмірі $600 на члена сім'ї. Також важливо відзначити додаткові виплати допомоги з безробіття в обсязі $300 в тиждень і $325 млрд в якості допомоги бізнесу. За оцінкою Capital Economics, вжиті заходи прискорять зростання ВВП у 2021 році приблизно на 0,5%.

Вважаємо, що протягом найближчих сесій оптимізм інвесторів, пов'язаний зі стимулами, буде повністю враховано в котируваннях, і фокус уваги почне зміщуватися на інші теми. Занепокоєння викликає ситуація у Великобританії, де все більше регіонів вводять строгий карантин. Також очікується закриття усіх шкіл, адже діти можуть бути рознощиками нового, більш заразного штаму коронавірусу. З огляду на збереження важкої ситуації із захворюваністю в США, слабке соціальне дистанціювання в період свят і вже фактично схвалені заходи підтримки, влада може вдатися до посилення локальних карантинних заходів, про що вже висловлювався мер Нью-Йорка.

Азіатські фондові майданчики закрилися в мінусі. Японський Nikkei втратив 1,04%, китайський CSI300 впав на 1,63%, гонконгський Hang Seng знизився на 0,71%. Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 1,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 0,94%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $50. Золото коливається в області $1870.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3670-3720 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс довіри споживачів США від CB за грудень. Очікується підвищення показника з 96,1 до 97, що буде сигналізувати про помірне збільшення споживчого оптимізму. Фактор вакцинації, як і схвалені напередодні фіскальні заходи підтримки економіки знайдуть відображення лише в наступних релізах показника, тому сьогоднішня публікація матиме обмежений вплив на настрої інвесторів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 65 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації. В ході волатильної торгової сесії напередодні був протестований рівень підтримки в області 3640 пунктів. Індикатори RSI і MACD продовжують формування «ведмежої» дивергенції, тому ризик корекції зберігається.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»