Ринок США: огляд і прогноз на 22 квітня. Ринки відіграють втрати

Ринок напередодні

Торги 21 квітня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. S&P500 виріс на 0,93%, до 4173 пунктів, Dow Jones додав 0,93%, NASDAQ піднявся на 1,19%. Позитивну динаміку продемонстрували практично усі сектори, за винятком комунальних підприємств (-0,9%) і телекомів (-0,28%). Останнє було обумовлено падінням котирувань NFLX. Лідерами зростання стали сировинні (+1,87%), енергетичні (+1,48%), фінансові (+1,39%) компанії, а також сектор циклічних споживчих товарів (+1,29%). Позитивна динаміка напередодні дозволила широкому ринку частково відіграти втрати, понесені раніше цього тижня, причому найкращу динаміку продемонстрували акції «вартості».

Новини компаній

Dish Network (DISH: +11%) уклала угоду з Amazon Web Services (AWS) щодо використання хмарних сервісів AWS для впровадження технології 5G. Угода дозволить об'єднати апаратні і мережеві ресурси в єдиному хмарному середовищі.

Intuitive Surgical (ISRG: +9,9%) представила квартальні результати вище очікувань з ростом виручки у всіх сегментах, а також високі цільові показники на 2021 рік.

Netflix (NFLX: -7,4%) опублікувала сильний звіт за перший квартал 2021 року. У той же час спостерігається значне зниження припливу нових клієнтів; крім того, компанія представила слабкий прогноз на другий квартал.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку після сильної торгової сесії напередодні. Європейські ринки знаходяться в зеленій зоні, але ф'ючерси на S&P500 знижуються, як і деякі азіатські індекси.

Звітність компаній продовжує залишатися у фокусі уваги інвесторів. На поточний момент результати опублікували близько 15% емітентів, що входять до індексу S&P500, причому квартальні звіти більше 85% з них виявилися кращими за очікування, забезпечивши широкому ринку загальний позитивний фон.

Епідеміологічна ситуація як і раніше чинить негативний вплив на котирування, проте у меншій мірі, ніж раніше, зважаючи на прогрес прищепної кампанії. У той же час варто відзначити різке зростання захворюваності в Індії та інших країнах Азії, де кількість випадків COVID-19 оновлює нові піки. Крім того, тиск на фондові ринки надають такі геополітичні чинники, як ядерна угода Ірану, військова активність на кордоні України та Росії, а також відносини континентального Китаю і Тайваню. Проте ринки здебільшого ігнорують геополітичні тренди, зосередивши увагу на інших тенденціях.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 впав на 0,19%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,47%, японський Nikkei225 підвищився на 2,38%. EuroStoxx50 додає 0,69%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість за 10-річними трежеріс тримається на рівні 1,56%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $64,6. Золото зростає до $1791.

Очікуємо, що у майбутню сесію S&P500 може протестувати рівень 4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з продажів на вторинному ринку житла в США за березень. Консенсус-прогноз передбачає, що їх обсяг складе 6,19 млн проти 6,22 млн місяцем раніше.

Звіти

Сьогодні фінансові результати за 1-й квартал 2021 року представить Intel (INTC). Згідно до консенсус-прогнозу FactSet, виторг (не за GAAP) знизиться на 10,3% р/р, до $17,8 млрд, а EPS (не за GAAP) скоротиться на 20%, до $1,15. Нагадаємо, що в минулому році Intel продала більшу частину бізнесу в сегменті пам'яті. Як наслідок, незважаючи на те що угода фактично не завершена, компанія представляє фінансові результати, деконсолідуючи даний напрямок. Ми очікуємо, що клієнтський сегмент продемонструє позитивну динаміку на тлі зростання попиту, але стримуючий вплив матиме заміна Apple частини центральних процесорів (ЦП) від Intel на власні чіпи M1. Підсегмент дата-центрів (ДЦ) буде залишатися під тиском сезонного фактора, однак ми очікуємо на показники краще за ринок. Увага аналітиків буде сфокусована на динаміці продажів ЦП у штучному вираженні, коливаннях цін, оцінці попиту на нові 10-нм ЦП для ДЦ, а також на даних за оновленим Tiger Lake в сегменті ноутбуків.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 74 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії надають все менший вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продемонстрував різке повернення до області історичного максимуму, ініціативу утримують «бики». Завдяки невеликій корекції цього тижня індикатор RSI залишається нижче зони перекупленості, тому відзначаємо потенціал для оновлення історичного максимуму у короткостроковій перспективі. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4085 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»