Ринок США: огляд і прогноз на 22 лютого. Корекція буде короткочасною

Ринок напередодні

Торги 19 лютого американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,19%, до 3907 пунктів, NASDAQ додав символічні 0,07%, а Dow Jones завершив день без змін. Втім, торги носили волатильний характер. Циклічні сектори виглядали набагато сильніше широкого ринку. Сектор сировини і матеріалів став лідером зростання з результатом 1,84%. Схожу динаміку показали промисловці і енергетики. Сектор комунальних послуг, навпаки, втратив 1,51%.

Новини компаній

Applied Materials (AMAT: +5,3%) продемонстрував сильні квартальні результати, прогнози на наступний квартал приємно здивували інвесторів.

Виробник комплектуючих для автомобілів Magna (MGA: +10,4%) відзвітував краще за очікування завдяки високому попиту на свою продукцію.

Виручка і EBITDA компанії Roku (ROKU: +3,2%) перевершили консенсус-очікування на тлі зростання рекламних доходів на ТВ-платформі для стрімінг-сервісів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У центрі уваги інвесторів залишається вплив зростання прибутковості трежеріс на відносну інвестиційну привабливість фондового ринку. На наш погляд, прибутковості повинні піднятися набагато вище, щоб цей фактор поодинці був здатний призвести до істотної корекції за акціями. Проте короткострокове зниження цілком імовірно через технічні фактори.

Позитивні фактори, що сприяють збереженню більш довгострокового висхідного тренда, все ще значно переважують фактори ризику. Одним з головних приводів для збереження оптимізму залишається зниження захворюваності COVID-19 в США, а також скорочення числа фатальних випадків і числа госпіталізованих хворих, яке вже досягло 56 тисяч. Іншим позитивним фактором залишаються перспективи прийняття пакету фіскальних стимулів. Очікується, що нижня палата Конгресу США проголосує за прийняття законопроекту вже в кінці цього тижня. Крім того, майбутній тиждень буде насиченим квартальними звітами, сезон яких наближається до завершення. Про результати повідомили вже 83% компаній, що входять до S&P500. Фактор зростаючих консенсус-очікувань по виручці і EPS на 2021 рік підтримає котирування акцій.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Китайський CSI300 впав на 3,14%, гонконгський Hang Seng втратив 1,06%, японський Nikkei виріс на 0,46%. Європейський EuroStoxx50 втрачає 0,7%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,37%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $63,3. Золото дорожчає до $1800.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні буде схильний до зниження і протестує рівень 3860 пунктів.

Звіти

Цього понеділка квартальний звіт представить нафтогазова компанія Occidental Petroleum (OXY), яка перенесла запланований реліз з минулого тижня у зв'язку з погодними умовами. Очікується, що виручка знизиться на 31% р/р, до $4,32 млрд. Скоригований збиток в розрахунку на акцію, за прогнозом, складе $0,58 при $0,3 роком раніше. Відношення чистого боргу до EBITDA за підсумками минулого року може досягти 5,3, максимального рівня для видобувних компаній з індексу S&P500. Акції компанії виросли вже на 95% за квартал, тому корекція цілком імовірна.

Також сьогодні варто звернути увагу на звіт компанії Discovery (DISCA). Виручка, за прогнозами, знизиться на 2% р/р, до $2,83 млрд. Скоригований EPS може знизитися з торішніх $0,98 до $0,71. У центрі уваги будуть перебувати коментарі менеджменту про зростання аудиторії стрімінг-сервісу Discovery+, який був запущений в США 4 січня 2021 року. Інвестори покладають великі надії на успіх цього сервісу, і акції компанії виросли вже на 105% за останні 3 місяці. Короткостроковий потенціал зростання акцій сильно обмежений.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 80 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді, верхня межа якого все ще обмежує потенціал зростання індексу широкого ринку. Звертаємо увагу на локальний патерн «голова і плечі», який почав формуватися в п'ятницю. Ця фігура технічного аналізу укупі з «ведмежою» дивергенцією за індикатором RSI здатна призвести до короткострокової корекції.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»