Ринок США: огляд і прогноз на 22 січня. Ралі змінила корекція

Ринок напередодні

Торги 21 січня американські фондові майданчики провели у вузькому діапазоні. Індекс S&P500 піднявся на символічні 0,03%, до 3853 пунктів, NASDAQ додав 0,55%, Dow Jones втратив 0,04%. Новинний фон залишався спокійним. Макростатистика виявилася переважно кращою за очікування. Акції зростання випереджали акції вартості, що відображає динаміка технологічного сектора, який виглядав краще за ринок, піднявшись на 1,32%.

Новини компаній

За повідомленнями в ЗМІ, Apple (AAPL: +3,7%) розробляє гаджет для взаємодії з віртуальною реальністю. Реліз заплановано на 2022 рік.

Квартальні результати United Airlines (UAL: -5,7%) виявилися на рівні очікувань, але прогноз на наступний квартал розчарував інвесторів.

Інфраструктурна компанія нафтогазового сектора Kinder Morgan (KMI: -2%) продемонструвала непогані результати, але аналітики чекають на додаткову інформацію, яка повинна бути розкрита на дні інвестора, запланованому на 27 січня.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку, яку ми розцінюємо як корекцію після ралі. Європейські лідери висловлюють занепокоєння з приводу виявлення нових мутацій коронавірусу, через поширення яких можуть знадобитися більш тривалі карантинні заходи.

Президент Джозеф Байден підписав укази, які визначають рамки нової стратегії боротьби з епідемією. Зокрема, передбачається розгортання численних пунктів вакцинації та залучення до неї більшого числа медпрацівників. Одна з основних перешкод для активізації прищепної кампанії - недостатнє державне фінансування. Для вирішення цієї проблеми в представленому Байденом пакеті стимулів на $1,9 трлн були передбачені витрати в обсязі як мінімум $160 млрд. Республіканці розкритикували окремі пункти запропонованої програми. Ми вважаємо, що план Байдена в первісному вигляді прийнятий не буде. Швидше за все, підтримку обох партій отримає пакет обсягом менше $1 трлн, що може стримати оптимізм інвесторів. Спікер нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі відзначила, що детальне опрацювання законопроекту почнеться наступного тижня, на який також припадає пік сезону звітів. У зв'язку з цим волатильність в короткостроковій перспективі буде підвищеною.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. Японський Nikkei знизився на 0,44%, гонконгський Hang Seng впав на 1,6%, а китайський CSI300 піднявся на 0,09%. Європейський EuroStoxx50 втрачає 0,7%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс піднялася до 1,1%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $55,3. Золото дешевшає до $1860.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3820-3860 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї п'ятниці варто звернути увагу на попередні індекси ділової активності від Markit за січень. У виробничому секторі, згідно до прогнозу, показник опуститься з 57,1 до 56,5. У секторі послуг очікується більш істотне зниження - з 54,8 до 53,6. Прогнозоване уповільнення зростання ділової активності збігається з короткочасним погіршенням ситуації на ринку праці. В цілому темпи відновлення ділової активності після кризи залишаються задовільними.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить нафтосервісна компанія Schlumberger (SLB). Очікується падіння виручки на 36,3% р/р, до $5,24 млрд, що обумовлено ослабленням бурової активності і зниженням нафтових котирувань у порівнянні з торішніми рівнями. Скоригований EPS, за прогнозом, впаде на 55,5% р/р, до $0,17. Втім, у порівнянні з попереднім кварталом показники покращаться. Сюрпризів від звіту ми не очікуємо. Акції іншої великої нафтосервісної компанії Baker Hughes вчора скорегувалися в рамках 1,5% після неоднозначного звіту.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 63 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Відносна сила покупців переважає, проте верхня межа рівновіддаленого каналу в області 3860 пунктів виступає серйозним опором. У зв'язку з цим цілком можлива короткострокова консолідація.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»