Ринок США: огляд і прогноз на 23 жовтня. Останні дебати не виявили явного лідера

Ринок напередодні

Торги 22 жовтня американські фондові майданчики завершили на позитивній території. Індекс S&P 500 піднявся на +0,52%, до 3453 пунктів, Dow Jones підвищився на +0,54%, NASDAQ на +0,19%. Примітно, що індекс компаній малої капіталізації Russel 2000 значно випередив за темпами зростання S&P 500, додавши за підсумками дня +1,65%. 

Новини компаній

· Звіт Align Technology (ALGN: +35%) вказав на наявність високого відкладеного попиту на хірургічні операції, виручка компанії виявилася на 39% вищою за очікування.

· В рамках дня інвестора Gap (GPS: +13,7%) оголосила, що закриє близько 350 магазинів і зосередиться на розвитку онлайн-продажів.

· Виручка телеком-гіганта AT&T (T: +5,8%) виявилася кращою за очікування, перевищив консенсус і зростання абонентської бази. Прогноз по грошовому потоці поліпшений.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У центрі уваги були останні перед днем голосування дебати між Трампом і Байденом. Вони пройшли спокійніше, ніж перші. Кандидати обговорили ряд аспектів передвиборної програми. За даними останніх опитувань, Байден продовжує лідирувати в загальнонаціональному заліку з відривом в 9-10 пунктів. Однак в окремих штатах Трамп поступово скорочує розрив, що може привести до збільшення політичної невизначеності.

Прогрес в переговорах між законодавцями, досягнутий напередодні, все ще сприймається учасниками ринку з великою часткою скепсису, до виборів все менше часу і його явно не вистачить, щоб прийняти обговорюваний пакет допомоги економіці. Тим часом препарат Remdesivir від Gilead, який використовується для лікування COVID-19, отримав повне схвалення від FDA на застосування в США. Очікуємо, що настрої інвесторів сьогодні будуть підтримані більшою мірою прогресом у боротьбі з коронавірусом, ніж перспективами введення нових фіскальних стимулів.

· Азіатські фондові індекси закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei додав +0,18%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,54%, китайський CSI300 впав на -1,25%. 

Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx 50 зростає на +0,5%.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,85%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується близько $42,5. Золото консолідується у $1910.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3415-3475 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані попередні індекси ділової активності від Markit за жовтень. У виробничому секторі прогнозується зростання до 53,4 пункту проти 53,2 у вересні, в секторі послуг індекс, як очікується, залишиться на рівні попереднього місяця 54,6. Аналогічні європейські індекси, опубліковані сьогодні, продемонстрували зростання ділової активності кращими за очікування.

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує Ameriсan Express (AXP). Згідно з консенсус-прогнозом, скоригована EPS знизиться на 36% - з $ 2,08 до $ 1,34. Позитивні результати цілком можливі, так як звіти великих банків, опубліковані раніше, показали, що створення резервів під кредити для фізосіб сповільнилося сильніше, ніж припускав прогноз.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до консолідації. Індикатор MACD перетнув вниз нульову позначку, що стало «ведмежим» сигналом. Проте вчора S&P500 зумів втриматися вище значимого рівня підтримки 3430, а це означає, що «бики» не мають наміру упускати ініціативу. Крім того, фактично відбулося відбиття від ковзної середньої з періодом 50. 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»