Ринок США: огляд і прогноз на 24 березня. «Бики» знижують активність

Ринок напередодні

Торги 23 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,76%, до 3911 пунктів, Dow Jones втратив 0,94%, NASDAQ знизився на 1,12%. Більшість секторів S&P500 продемонстрували негативну динаміку, падіння очолив сектор сировини і матеріалів (-2,1%) після публікації даних про запаси алюмінію в Китаї. Лідером зростання став сектор комунальних послуг (+1,53%) на тлі триваючого зниження прибутковості трежеріс.

Новини компаній

На думку представників органів охорони здоров'я США, результати випробувань вакцини AstraZeneca (AZN: -3,5%) можуть бути засновані на неповних або застарілих даних.

ViacomCBS (VIAC: -9,1%) оголосила про плани провести SPO і залучити $3 млрд.

BioLife Solutions (BLFS: +8,8%) придбає Stirling Ultracold. Операція буде профінансована за рахунок акцій BLFS, випущених в ході SPO в обсязі 6,6 млн паперів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Відзначаються ознаки того, що найлютіші роздрібні «бики» більше не схильні приносити на ринок кошти, одержувані в рамках останнього пакету фіскальних стимулів. Наприклад, кількість контрактів за колл-опціонами знизилася з більш ніж 30 млн в січні до 20 млн на цьому тижні. Січневий сплеск був безпосередньо обумовлений отриманням стимулюючих чеків, але зараз, коли нова хвиля виплат поповнює рахунки громадян США, обсяги вливань в акції падають, хоча як і раніше знаходяться на досить високих рівнях. З ослабленням карантинних заходів та початком туристичного сезону американці можуть віддати перевагу витратити стимулюючі виплати не на поповнення брокерського рахунку, а на відпочинок і подорожі.

Виступ глави ФРС Джерома Пауелла не підніс інвесторам значущих новин. Заяви представників ФРС підтвердили раніше заявлену стратегію: збереження низької ключової ставки і лояльність до інфляції на тлі прискореного зростання економіки. З огляду на зниження прибутковості трежеріс тенденція перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання» зберігається.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 просів на 1,61%, японський Nikkei225 втратив 2,04%, гонконгський Hang Seng впав на 2,03%. Європейський EuroStoxx50 знизився на 0,28%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знизилася до 1,64%. Ф'ючерс на нафту марки Brent впав до $62. Золото скорегувалося до $1730.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 3900-3950 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

24 березня буде опублікований Markit PMI за березень. Інвестори очікують підвищення виробничого індексу до 59,4 у порівнянні з 58,6 місяцем раніше. Індекс сектора послуг, відповідно до очікувань, виросте з 59,8 до 61,1. Особливий інтерес для інвесторів представлятимуть такі його компоненти, як інфляція і зайнятість.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 74 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. При цьому можлива короткострокова консолідація, оскільки за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, яка обмежує активність покупців. Ключовим опором в разі продовження висхідного руху виступає рівень 4000 пунктів, розташований поблизу поточної ціни.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»