Ринок США: огляд і прогноз на 24 грудня. Темпи вакцинації інвесторів не радують

Ринок напередодні

Торги 23 грудня американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 піднявся на символічні 0,07%, досягнувши 3690 пунктів, Dow Jones додав 0,38%, а NASDAQ опустився на 0,29%. Макростатистика виявилася переважно гірше очікувань. Новина про покупку додаткових 100 млн доз антиковідної вакцини у Pfizer підтримала котирування представників циклічних галузей. Компанії з секторів енергетики та фінансів виявилися в числі лідерів, додавши 2,18% і 1,6% відповідно. У технологічному секторі переважала фіксація позицій: він знизився на 0,85%.

Новини компаній

Republic Services оголосила про завершення партнерства з Nikola (NKLA: -10,7%) в сфері постачання електричних сміттєвозів.

Palantir Technologies (PLTR: +2,3%) уклала контракт з Національною службою охорони здоров'я Великобританії на $31,5 млн.

Квартальні результати Paychex (PAYX: -2,3%) виявилися кращими за очікування, але інвестори вважали за краще зафіксувати позиції.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. У фокусі уваги міжнародних інвесторів знаходиться прогрес в переговорах стосовно умов виходу Великобританії з ЄС. Про укладення взаємовигідної торгової угоди може бути оголошено вже сьогодні, що позитивно відіб'ється на європейських фондових майданчиках і темпах відновлення світової економіки. Втім, Brexit чинить обмежений вплив на американський фондовий ринок.

Представники служби, відповідальної за проведення кампанії щеплень у Штатах (Operation Warp Speed), заявили про більш повільний, ніж очікувалося, процес вакцинації. На даний час лише близько 1 млн американців отримали першу з двох доз вакцини, а мета зробити перше щеплення 20 млн чоловік до кінця грудня, швидше за все, досягнута не буде. Тим часом число госпіталізованих з коронавірусом в США впритул наблизилося до 120 тис., що вдвічі вище весняних максимумів. Затягування процесу вакцинації - один з основних ризиків для фондового ринку. За даними соцопитувань, більше третини американців не бажають робити щеплення, що може додатково ускладнити ситуацію. Сьогодні в акціях США очікується слабка волатильність.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei піднявся на 0,54%, китайський CSI300 втратив 0,14%, гонконгський Hang Seng додав 0,16%. Багато європейських майданчиків сьогодні не працюють.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 0,95%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $51. Золото коливається біля $1875.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3675-3710 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 61 зі 100, але як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Занепокоєння щодо негативних наслідків пандемії коронавірусу починає слабшати завдяки початку масової вакцинації.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації. Торгова сесія напередодні не змінила загальну картину. Перед Різдвом і Новим роком волатильність буде згасати. Найближчий рівень підтримки для індексу широкого ринку - 3640 пунктів, а опір розташовується на позначці 3720 пунктів. Наступні кілька торгових сесій індекс проведе у цьому діапазоні, якщо не з'являться нові значущі драйвери. Індикатори RSI і MACD продовжують формування «ведмежої» дивергенції, тому ризик корекції зберігається.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»