Ринок США: огляд і прогноз на 24 лютого. Пауелл заспокоїв інвесторів

Ринок напередодні

Торги 23 лютого американські фондові майданчики завершили без єдиної динаміки. Індекс S&P500 піднявся на 0,13%, до 3881 пункту, Dow Jones додав символічні 0,05%, а NASDAQ опустився на 0,5%. На початку сесії S&P500 втрачав 1,8%, що було викликано розпродажем в технологічному секторі. Однак згодом виступ Джерома Пауелла в Конгресі підтримав покупців. Сектор комунікацій торгувався помітно краще за ринок, закрившись зростанням на 1,06%.

Новини компаній

Менеджмент Snap (SNAP: +11,1%) розраховує, що виручка компанії протягом декількох років буде зростати темпами вище 50% р/р.

10-річний контракт від USPS на модернізацію автопарку несподівано отримала компанія Oshkosh (OSK: +6,1%), а не виробник електровантажівок Workhorse (WKHS: -47,5%), чиї акції впали на цій новині.

Результати мережі універмагів Macy's (M: +3,9%) перевершили консенсус аналітиків.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Учорашні слухання в банківському комітеті Сенату, присвячені монетарній політиці, не піднесли великих сюрпризів. Жодних натяків на згортання програми купівлі активів зроблено не було. Втім, увагу інвесторів привернули коментарі глави ФРС щодо зростання прибутковості трежеріс. Пауелл пов'язав цю тенденцію з очікуваним відновленням економіки і прискоренням інфляції. У той же час інфляційні ризики, на думку голови ФРС, залишаються низькими. Колишній глава ФРБ Нью-Йорка Білл Дадлі також вважає, що інфляція не вийде з-під контролю Федрезерву. Ці коментарі стали тригером для відновлення покупок в технологічному секторі, який відновив значну частину втрат. Вважаємо, що сьогодні висхідна динаміка продовжиться.

Покращення прогнозів зростання економіки дуже важливе, оскільки здатне нівелювати побоювання з приводу розгону інфляції, особливо на тлі поліпшення епідеміологічної ситуації. Зростання сукупної виручки компаній з індексу S&P500 у 2021-му, за останніми даними FactSet, може скласти 9,2% р/р, тоді як ще на початку року очікувалося її збільшення на 7,4%. Перегляд прогнозів був викликаний позитивними коментарями менеджменту корпорацій в рамках поточного сезону звітів. Календар релізів звітів залишається насиченим.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 2,55%, гонконгський Hang Seng - на 2,99%, а японський Nikkei225 - на 1,61%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,37%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $66. Золото тримається вище $1800.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутніх торгів протестує рівень 3900 пунктів.

Звіти

Цієї середи квартальний звіт представить NVIDIA (NVDA). Виручка, за прогнозом, зросте на 55% р/р, до $4,82 млрд, при підвищенні скоригованого EPS до $2,21 з $1,89 роком раніше. Ми вважаємо, що емітент здатний перевершити очікування ринку по виручці і прибутку. Ключовим генератором зростання залишиться сегмент ігрових рішень. У фокусі уваги інвесторів будуть прогнози на наступний квартал і рік в цілому, адже учасникам ринку важливо відстежувати згасання позитивного імпульсу.

Результати за четвертий квартал 2020-го опублікує Booking Holdings (BKNG). Консенсус передбачає, що виручка впаде на 64% р/р, до $1,2 млрд, а скоригований збиток на акцію складе $4,28 проти прибутку $23,3 роком раніше. Вважаємо, що менеджмент відзначить поліпшення стану туристичної галузі у січні-лютому і вкаже на вплив ефекту відкладеного попиту.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 75 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Локальний патерн «голова і плечі», імовірно, вже повністю реалізувався. Індекс широкого ринку вчора знайшов сильну підтримку в області психологічно значимого рівня 3800 пунктів, де пролягає 50-денна змінна середня. В результаті утворився свічковий патерн «пін-бар», який може вказувати на завершення короткострокової корекції.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»