Ринок США: огляд і прогноз на 24 травня. Котирування лягають в дрейф

Ринок напередодні

На торгах 21 травня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P500 опустився на символічні 0,08%, до 4156 пунктів, Nasdaq скорегувався на 0,48%, а Dow Jones додав 0,36%. Макростатистика підтримала котирування: ділова активність у травні продовжує підвищуватися рекордними темпами. Лідером зростання став сектор фінансів, який додав 0,9%, а в аутсайдерах опинився сектор циклічних споживчих товарів, який втратив 0,59%. Технологічний сектор скорегувався на 0,52%.

Новини компаній

Чистий прибуток на акцію Palo Alto Networks (PANW: +5,8%) перевершив очікування. Менеджмент підвищив прогнози на 2021 рік завдяки сильному попиту на рішення в області кібербезпеки.

Виробник чіпів NVIDIA (NVDA: +2,6%) оголосив про плани провести спліт акцій в пропорції 4:1. Остаточне рішення з цього питання буде прийнято на зборах акціонерів 3 червня.

Квартальні показники Foot Locker (FL: +2%) виявилися кращими за консенсус-прогноз, маржинальність збільшилася завдяки скороченню кількості акцій.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Новинний фон залишається спокійним. Побоювання з приводу зростаючої інфляції залишаються в полі зору інвесторів, але поступово затихають, що можна простежити за ставкою 10-річних трежеріс, яка демонструє бічну динаміку з початку квітня і в даний час консолідується в області 1,62%. Велика частина інфляційних ризиків вже врахована в котируваннях різних класів активів.

На переговорах між президентом Байденом і республіканцями з приводу інфраструктурного пакету зберігаються значні розбіжності, хоча глава Білого дому готовий до скорочення обсягу програми з $2,4 трлн до $1,7 трлн. Сторони як і раніше розраховують досягти прогресу в переговорах до кінця травня. Відзначимо, що зниження обсягу програми не буде сприйматися інвесторами негативно, оскільки це знизить інфляційні ризики.

Вважаємо, що в найближчі торговельні сесії технологічний сектор здатний продемонструвати висхідну динаміку і компенсувати частину понесених раніше втрат через фактор інфляційних побоювань. Ф'ючерс на S&P500 торгується в зеленій зоні.

Азіатські фондові майданчики провели сесію 24 травня в плюсі. Гонконгський Hang Seng додав 0,04%, китайський CSI300 виріс на 0,42%, а японський Nikkei225 піднявся на 0,17%. EuroStoxx50 підвищується на 0,65%.

Апетит до ризику поліпшується. Ставка за 10-річними трежеріс коливається близько 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $67,7 за барель. Золото торгується близько $1880 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4155-4200 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance впав до 62 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. У центрі уваги залишається інфляція і вплив її динаміки на монетарну політику.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається в довгостроковому висхідному тренді. Індикатор RSI як і раніше знаходиться в зоні невизначеності, тому індекс широкого ринку може демонструвати різкі різноспрямовані рухи. Найближчий значущий опір розташовується в області 4190-4200 пунктів. Короткострокові перспективи бенчмарка у разі подолання даного рівня значно покращаться. 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»