Ринок США: огляд і прогноз на 25 березня. Акціям «зростання» не вистачає драйверів

Ринок напередодні

Торги 24 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,55%, до 3889 пунктів, Dow Jones втратив 0,01%, NASDAQ знизився на 2,01%. Найгіршу динаміку продемонстрували телекоми (-1,66%). Серед відстаючих виявилися також сектори циклічних споживчих товарів (-1,52%) і інформаційних технологій (-1,21%). Лідером зростання став енергетичний сектор (+2,52%) завдяки істотному відскоку цін на нафту після падіння у вівторок.

Новини компаній

Алюмінієвий гігант Alcoa (AA: +4,9%) отримає перевагу внаслідок реформи металургійної галузі в Китаї, спрямованої на зниження шкідливих викидів.

Керівництво General Mills (GIS: -4%) очікує збільшення витрат через зростання вартості сировини і підвищення транспортних витрат.

Акції Taiwan Semiconductor (TSM: -5,2%) відреагували на плани Intel (INTC: -2,27%) інвестувати $20 млрд у власне виробництво чіпів.

Ми очікуємо

Світові ринки не демонструють яскраво вираженої динаміки. Котирування як і раніше знаходяться під тиском через побоювання щодо зростання захворюваності COVID-19 і посилення карантинних обмежень в країнах ЄС. Негативний вплив на товарні ринки надає підвищення курсу долара щодо світових валют.

З початку року акції «зростання» відстають від акцій «вартості» у зв'язку з очікуваним прискоренням інфляції і підвищенням дохідностей американських облігацій. За нашими прогнозами, ця тенденція збережеться. У квітні і травні темпи зростання цін прискоряться через ефект бази, адже навесні 2020 року спостерігався максимальний спад економічної активності, а також найбільш значне зниження цін на споживчі та сировинні товари. Підтримку емітентам з циклічних секторів надасть відновлювальне зростання економіки, підтримуване пакетом стимулюючих заходів у розмірі $1,9 трлн. На засіданні Комітету з відкритих ринків (FOMC) 17 березня прогнози ФРС щодо зростання ВВП і рівня безробіття на 2021 рік були переглянуті в бік поліпшення: з 4,2% до 6,5% та з 5% до 4,5% відповідно.

Азіатські фондові майданчики показали різноспрямовану динаміку. Китайський CSI300 просів на 0,05%, японський Nikkei225 додав 1,14%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,17%. Європейський EuroStoxx50 знизився на 0,28%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс скорегувалася до 1,62%. Ф'ючерс на нафту марки Brent підскочив до $63,5. Золото торгується на рівні $1729,3.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 3870-3920 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

25 березня буде представлено щотижневі дані по кількості первинних заявок на одержання допомоги по безробіттю в США за минулий тиждень (прогноз становить 730 тис. проти фактичних 770 тис. тижнем раніше).

Звіти

25 березня американська мережа ресторанів Darden Restaurants, Inc. (DRI) опублікує фінансові результати за четвертий квартал 2020 року. Консенсус-прогноз закладає очікування щодо зниження виручки на 31% р/р, до $1,62 млрд, і скорочення прибутку на акцію (розрахованого за GAAP) на 63% р/р, до $0,7. Низькі показники пов'язані в першу чергу зі зниженням зіставних продажів за ключовими ресторанними мережами Olive Garden і LongHorn на 30,7% і 22,3% відповідно. Обмеження на кількість відвідувачів зберігаються, і, як наслідок, ресторани страждають від низької відвідуваності. Несприятлива кон'юнктура, імовірно, чинитиме тиск на рентабельність компанії. За останні три місяці акції DRI подорожчали на 17%, і ми вважаємо, що в короткостроковій перспективі варто очікувати невелику корекцію в разі слабких результатів звітності.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 69 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Проте побоювання щодо зростання інфляції і процентних ставок у другій половині весни чинять негативний вплив на цей показник.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. «Ведмежа» дивергенція за індикатором RSI обумовлює короткострокову схильність індексу широкого ринку до корекції. Індикатор MACD опустився до негативного рівня. Найближчою підтримкою виступає 50-денна змінна середня на рівні 3870 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»