Ринок США: огляд і прогноз на 25 лютого. Позитивні фактори превалюють

Ринок напередодні

Торги 24 лютого американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 1,14%, до 3925 пунктів, NASDAQ додав 0,99%, Dow Jones виріс на 1,35% і встановив новий історичний максимум. Виступ Джерома Пауелла в Конгресі, другий на цьому тижні, підтримав «биків». Сектор енергетики знову виступив лідером зростання (+3,65%) на тлі продовження ралі на нафтовому ринку. Сектор фінансів виглядав помітно сильніше широкого ринку, підвищившись на 2,01%.

Новини компаній

Square (SQ: -7,5%) повідомила про сильні квартальні результати, але інвестори проявили обережність на тлі купівлі компанією біткоїнів на $170 млн.

Фіндиректор General Motors (GM: +3,5%) припустив, що проблема нестачі мікросхем для автомобілів буде усунена у другій половині 2021 року.

Компанія Six Flags Entertainment (SIX: +4,6%), яка оперує розважальними парками, продемонструвала виручку вище за очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Вчора голова ФРС Пауелл в рамках слухань у Конгресі зазначив, що інфляція може досягти мети Федрезерву через три роки, не виключивши при цьому, що буде потрібний навіть більш тривалий проміжок часу. Це послужило тригером для зниження прибутковості за 10-річними трежеріс, а також для зростання фондового ринку. Побоювання з приводу інфляційних ризиків, які пов'язані зі швидким очікуваним прийняттям пакета фіскальних стимулів, продовжують залишатися в центрі уваги.

Розмови і чутки про програму інфраструктурних витрат починають підтримувати оптимізм інвесторів. Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер вже висловився на користь істотного обсягу даної програми, як і сенатор Берні Сандерс. У разі якщо демократи запропонують проект витрат на $3 трлн, це буде здатне викликати ралі на фондовому ринку. Однак найбільшою інтригою поки залишається питання про те, в якому обсязі дані державні витрати будуть фінансуватися за рахунок підвищення податків. Інвестори побоюються будь-яких натяків на підвищення корпоративних податків, але в найближчі рік-два це малоімовірно, тому що економіка спершу повинна оговтатися від впливу кризи.

Новинний фон навколо прищепної кампанії залишається позитивним. Антиковідна вакцина від Johnson & Johnson може отримати схвалення для використання в США у найближчий місяць, попередні дані про її ефективність задовольнили FDA.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 2,55%, гонконгський Hang Seng впав на 2,99%, японський Nikkei225 знизився на 1,61%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,37%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $66. Золото тримається вище $1800.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні протестує рівень 3900 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні варто звернути увагу на публікацію даних стосовно базових замовлень на товари тривалого користування в січні. Очікується зростання показника на 0,7% м/м після 1,1% м/м за грудень. Відзначимо, що базові замовлення не включають в себе транспортні засоби. З урахуванням цього компонента зростання замовлень може скласти 1,1% м/м проти 0,5% в грудні.

Звіти

Цієї середи квартальний звіт представить одна з найбільших в світі гірничодобувних компаній бразильська Vale (VALE). Виручка, за прогнозом, повинна збільшитися на 35% р/р, до $13,46 млрд, при скоригованому EPS на рівні $0,8 після збитку $0,38 роком раніше. Очікуємо підтвердження скромних операційних результатів, які були опубліковані раніше. Виробництво залізної руди в четвертому кварталі 2020 року впало на 5% кв/кв. Втім, дане зниження повністю нівелюється стрімким зростанням цін на метали. Коментарі менеджменту щодо перспектив на поточний рік, імовірно, будуть позитивними.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 76 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку продемонстрував сильний відскік від 50-денної ковзної середньої, що може вказувати на завершення короткострокової корекції. Проте інвесторам необхідно проявляти обережність, адже індикатор MACD перебуває на негативній території.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»