Ринок США: огляд і прогноз на 26 березня. Історія в Суецькому каналі триває

Ринок напередодні

Торги 25 березня американські фондові майданчики вперше за три сесії завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 0,52%, до 3909 пунктів, Dow Jones додав 0,62%, NASDAQ піднявся на 0,12%. Найкращу динаміку продемонстрували фінансовий (+1,58%) і промисловий сектори (+1,56%). Серед аутсайдерів опинилися телекоми (-0,33%) і компанії ІТ-сектора (-0,07%).

Новини компаній

Ресторанна мережа Darden Restaurants (DRI: +8,19%) опублікувала сильні результати за 3-й фінансовий квартал 2021 року. Скоригований чистий прибуток на одну акцію перевищив консенсус-прогноз на 40,2% і склав $0,98.

Рітейлер одягу Gap (GPS: +5,01%) заявив про продаж бренду дитячого одягу Janie and Jack компанії Go Global Retail. Сума угоди не розголошується.

Медіа-компанія ViacomCBS (VIAC: -5,35%) на початку тижня заявила про намір розмістити звичайні акції класу B і конвертовані привілейовані акцій серії А на суму $3 млрд. Залучені кошти будуть спрямовані на фінансування капітальних витрат. Котирування продовжили падіння і за тиждень скорегувалися на 33,41%.

Ми очікуємо

Світові фондові ринки демонструють позитивну динаміку. Європейські майданчики показують зростання після сильного старту торгової сесії в Азії. Ф'ючерси на індекси США також зміцнюються на тлі зростання компаній циклічних секторів. Прибутковості 10-річних трежеріс відновили позитивну динаміку і в моменті додають 1,43%. Побоювання щодо третьої хвилі COVID-19 в країнах ЄС зберігаються, стрімке зростання захворюваності спостерігається в Німеччині, Франції та Італії, але рух котирувань все ще відображає оптимізм щодо проведеної вакцинації. Долар США за минулу ніч досяг багатомісячного максимуму. Нафта марки WTI продовжує демонструвати зростання після нічних втрат і в моменті торгується на позначці $59,78, але котирування все ще залишаються під тиском з огляду на те, що на розвантаження масивного контейнеровоза, що блокує Суецький канал, можуть знадобитися тижні. Ми очікуємо, що зростання паперів циклічних секторів продовжиться, а на тлі відновленого підвищення дохідностей трежеріс фінансовий сектор також буде зміцнюватися.

Азіатські фондові майданчики показали позитивну динаміку. Китайський CSI300 додав 2,27%, японський Nikkei225 виріс на 1,56%, гонконгський Hang Seng піднявся на 1,57%. Європейський EuroStoxx50 підвищується на 0,53%.

Апетит до ризику зростає. Ставка за 10-річними трежеріс зміцнилася до 1,65%. Золото торгується на рівні $1725. Срібло показує зростання на 0,88%, до $25,26.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 3900-3950 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

26 березня буде опубліковано щомісячні дані по індексу особистих споживчих витрат (PCE). Консенсус ринку знаходиться на рівні 1,5%, що відповідає фактичному рівню лютого.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 68 зі 100, але як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі, зростання інфляції і дохідностей трежеріс у другій половині весни чинять на показник негативний вплив.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. «Ведмежа» дивергенція за індикатором RSI продовжує обумовлювати короткострокову схильність індексу широкого ринку до корекції. Проте позитивним сигналом у найближчій перспективі є вчорашній відскік від 50-денної ковзної середньої на рівні 3870 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»