Ринок США: огляд і прогноз на 26 квітня. Сезон звітів підходить до кульмінації

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики завершили торги 23 квітня у зеленій зоні. S&P500 піднявся на 1,09%, до 4180 пунктів, Dow Jones додав 0,67%, а Nasdaq - 1,44%. Інвестори сприйняли корекцію напередодні як можливість наростити позиції, оскільки сезон звітності проходить краще за очікування. Лідерами зростання стали фінансові (+1,85%) і сировинні (+1,68%) компанії, а також сектор ІТ (+1,44%). Папери емітентів малої капіталізації користувалися особливим попитом інвесторів: індекс Russell2000 виріс на 1,76%, що вказує на посилення апетиту до ризику.

Новини компаній

Виручка, EPS і база користувачів розробника сервісу Snapchat Snap (SNAP: +7,4%) збільшилися за квартал більше, ніж припускав консенсус інвесторів.

Kimberly-Clark (KMB: -5,9%) продемонструвала слабкий звіт через низький попит в сегменті гігієни. Прогнози компанії розчарували учасників ринку.

Акції Intel (INTC: -5,3%) потрапили під тиск, тому що результати сегмента дата-центрів недотягли до очікувань. Прогнози по виручці на 2021 рік були підвищені.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Оптимізм інвесторів пов'язаний в першу чергу з ефектами фіскальних стимулів і реалізації відкладеного споживчого попиту. Ці два фактори обумовлюють сильну макростатистику і дають підстави для сильних прогнозів топ-менеджменту корпорацій на наступний квартал і поточний рік.

Серед ризиків відзначаємо зниження темпів вакцинації в США. Це пов'язано з припиненням застосування препарату Johnson&Johnson, а також із тим, що більшість бажаючих вже прищеплені. Разом із тим 23 квітня американський регулятор, як і очікувалося, дозволив продовжити використання вакцини J&J. Від успіхів прищепної кампанії залежать нормалізація функціонування економіки після локдаунів і темпи зростання ВВП у 2021 році.

Ф'ючерс на S&P500 консолідується після ралі напередодні. Звітність компаній як і раніше у фокусі уваги інвесторів. На цей тиждень припадає пік сезону звітів. Квартальні результати представлять провідні емітенти, що входять до індексу S&P500: Apple, Amazon, Tesla, Alphabet, Facebook і низка інших. В цілому, ці релізи, на наш погляд, будуть сильними, але реакція інвесторів на них може бути змішаною.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 впав на 1,13%, гонконгський Hang Seng втратив 0,4%, японський Nikkei225 додав 0,36%. EuroStoxx50 опускається на 0,13%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість за 10-річними трежеріс піднімається до 1,58%. Ф'ючерс на нафту Brent опускається нижче $65. Золото коливається близько $1781.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по базовим замовленням на товари тривалого використання за березень. Очікується зростання на 1,6% м/м після зниження на 0,9% у лютому. Березневі дані вплинуть на очікування інвесторів щодо темпів зростання ВВП за перший квартал.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 80 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у поточному році. При цьому інвестори зберігають обережність у зв'язку із загрозою чергової хвилі пандемії і непростою геополітичною ситуацією.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Покупці зустріли сильну підтримку на рівні 4120 пунктів, від якого індекс широкого ринку зміг відскочити до історичного максимуму. Для продовження висхідного руху бенчмарку необхідно подолати рівень 4200 пунктів найближчим часом, інакше він надовго затримається в боковику з межами 4100-4200 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»