Ринок США: огляд і прогноз на 26 лютого. У фокусі залишається прибутковість трежеріс

Ринок напередодні

Торги 25 лютого американські фондові індекси завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 впав на 2,45%, до 3829 пунктів, NASDAQ втратив 3,52%, Dow Jones знизився на 1,75%. Головною причиною розпродажу став черговий стрибок прибутковості американських трежеріс. Відзначимо, що макростатистика виявилася кращою за очікування. Проте всі 11 секторів завершили день в мінусі. Сектор циклічних споживчих товарів впав на 3,6%, технологічний також виглядав слабше широкого ринку, втративши 3,5%.

Новини компаній

Twitter (TWTR: +3,7%) оголосив про мету щодо збільшення виручки вдвічі до 2023 року при зростанні активної аудиторії до 315 млн користувачів.

Квартальні результати NVIDIA (NVDA: -8,2%) виявилися кращими за очікування, як і прогнози, але інвестори вважали за краще зафіксувати позиції.

Виручка мережі піцерій Domino's Pizza (DPZ: -7%) недотягнула до консенсусу очікувань через слабкі продажі в США.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Вчорашнє зростання прибутковості 10-річних трежеріс виявилося настільки сильним, що застало зненацька учасників ринку. Прибутковість досягала 1,6%, помітно перевищивши, наприклад, середню дивідендну дохідність S&P500, яка дорівнює 1,51%. Динаміка прибутковості довгострокових казначейських облігацій обумовлена тим, що інвестори очікують прискорення темпів зростання економіки та інфляції в майбутньому. Таким чином, причина цього явища сама по собі позитивна. Вважаємо, що підвищення прибутковості «десятирічок» почало б представляти серйозний ризик для акцій тільки в разі швидкого підйому вище 1,8% - рівня, досягнутого на початку 2020 року. Відзначимо, що у цьому випадку ФРС може змінити параметри програми купівлі трежеріс. Поки у представників регулятора ситуація занепокоєння не викликає. Частина інвесторів починає прогнозувати підвищення ключової ставки раніше, ніж планував регулятор. У свою чергу, Джером Пауелл неодноразово наголошував, що для досягнення мети щодо інфляції може знадобитися кілька років, і короткострокового стрибка цін для цього недостатньо.

Наш базовий сценарій передбачає, що корекція буде недовгою, зважаючи на збереження безлічі позитивних факторів. Однак інвесторам варто проявляти особливу обережність в умовах підвищеної волатильності.

Захворюваність на коронавірус в США знову демонструє схильність до зростання, що може виявитися наслідком холодної погоди в середині лютого. Ризик нової хвилі заражень COVID-19 актуальний, але більш важливими є темпи вакцинації, які продовжують прискорюватися.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 2,43%, гонконгський Hang Seng обвалився на 3,64%, японський Nikkei225 впав на 3,99%. Європейський EuroStoxx50 втрачає 0,4%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,46%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився до $65,5. Золото подешевшало до $1765.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутніх торгів намагатиметься утриматися вище 3800 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні варто звернути увагу на публікацію даних щодо витрат фізичних осіб в США за січень. Очікується зростання на 2,5% м/м після зниження на 0,2% у грудні. Основною причиною підвищення витрат домогосподарств є прямі виплати населенню в рамках пакета фіскального стимулювання, прийнятого в кінці минулого року.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 77 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатор RSI опустився нижче нейтрального рівня 50 пунктів, що укупі з індикатором MACD, який знаходиться на негативній території, вказує на імовірність продовження короткострокової корекції. Найближчою підтримкою виступає область 3800-3805 пунктів, де пролягає 50-денна змінна середня.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»