Ринок США: огляд і прогноз на 26 жовтня. «Бики» не раді похолодання

Ринок напередодні

Сесію 23 жовтня американські індекси завершили переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на +0,34%, до 3465 пунктів, NASDAQ додав +0,37%, а Dow Jones знизився на -0,10%. Торги пройшли спокійно за відсутності свіжих драйверів руху. Лідером зростання став сектор комунікацій з результатом 1,08% завдяки збереженню позитивних очікувань щодо розвитку індустрії цифрової реклами.

 

Новини компаній

  • Звіт алкогольної компанії Boston Beer (SAM: +18,9%) перевершив очікування по прибутку, менеджмент дав впевнений прогноз по EPS.
  • Квартальні результати Intel (INTC: -10,6%) були переважно на рівні очікувань, але знову викликали негативну реакцію інвесторів, так як конкуренція з AMD (AMD: +3,2%) зростає.
  • American Express (AXP: -3,6%) представила змішані результати: виручка виявилася трохи краще очікувань, а EPS недотягнула до прогнозу через високі маркетингових витрат.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. У фокусі уваги залишається епідеміологічна ситуація в світі, яка продовжує стрімко погіршуватися. У п'ятницю і суботу в США були зафіксовані нові антирекорди по захворюваності: зафіксовано понад 83,7 тис. випадків нових заражень. Через похолодання вірус поширюється швидше. Глава апарату Білого дому Марк Медоус визнав, що влада США не збираються стримувати поширення епідемії і накладати серйозні обмеження, фокусуючись замість цього на розробці методів лікування і підготовці до масової вакцинації. Інфекціоністи попереджають про те, що в наступні кілька місяців ситуація значно погіршиться. Ринок довго ігнорував статистику по коронавірус і може продовжити робити це далі, зайнявши вичікувальну позицію перед звітами найбільших корпорацій на цьому тижні.

Перспективи прийняття пакета стимулюючих економіку заходів до виборів продовжують танути. Значного прогресу не спостерігається.

Азіатські фондові індекси закрилися зниженням. Японський Nikkei опустився на -0,09%, китайський CSI300 втратив -0,58%. 

Європейські індекси падають. EuroStoxx 50 втрачає -1,4%.

Попит на 10-річні трежеріс зростає, ставка знижується до 0,81%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився до $40,9. Золото консолідується у $1900..

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3400-3465 пунктів, але допускаємо і догляд нижче 3400 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з продажу нового житла за вересень. Очікується зростання з серпневих 1,011 млн до 1,025 млн. Показник знаходиться на максимумі з 2006 року. У фокусі будуть ознаки уповільнення активного зростання на ринку житла.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає досить впевнено і в середньостроковій перспективі схильний до зростання. Індикатори RSI і MACD вказують на схильність індексу широкого ринку до консолідації в короткостроковій перспективі. При просідання нижче 3400 пунктів перспективи погіршаться, а наступного підтримкою стане рівень 3330.

У полі зору

Alphabet (GOOGL), материнська компанія Google, 29 жовтня представить результати за третій квартал. Очікується, що її виручка зросте на 5,6%, до $42,78 млрд, а EPS підвищиться на 11,6% - з $10,12 до $11,29. Краще за інших буде виглядати сегмент Google Cloud. Попередній квартал став першим за довгий час, коли виручка компанії скоротилася у зв'язку з падінням надходжень від реклами, які формують близько 70% доходів інтернет-гіганта. Вважаємо, що на цей раз Alphabet здатна здивувати інвесттовариство. Є підстави вважати, що скорочення виручки в другому кварталі, укупі з антимонопольною повісткою, дало топ-менеджменту привід для прийняття важливих стратегічних рішень по розкриттю потенціалу бізнесу за межами рекламного ринку.

У той же день квартальну звітність випустить Apple (AAPL). Згідно консенсус-прогнозами, виручка знизиться на -0,7%, до $63,6 млрд, EPS впаде на -7%, до $0,70. Ми очікуємо збільшення поставок ноутбуків MacBook до +35% через продовження тренду на дистанційне навчання. Також драйверами зростання повинні стати сегменти сервісів і аксесуарів. Виручка від сегмента сервісів здатна оновити рекорд і досягти $14,5 млрд за рахунок зростання щомісячних підписок. Ми очікуємо скорочення поставок моделей iPhone через відсутність кардинальних змін в нових моделях і зниження попиту. Вважаємо, що Apple відзвітує про продажі близько 35 млн одиниць, тоді як консенсус закладає цей показник на рівні 40,4 млн. Після недавньої презентації Apple ми прогнозуємо зростання сегмента пристроїв, який продовжує формувати близько 80% від всієї виручки компанії. Протягом цього кварталу ми прогнозуємо збільшення продажів нових моделей iPhone з підтримкою 5G на +10%. Смартфони компанії користуються хорошим попитом в Китаї. Ми не очікуємо істотних сюрпризів від звітності. У фокусі інвесторів буде прогноз фінансових показників на наступний квартал.

За підсумками минулого кварталу звіт опублікує Microsoft (MSFT). Згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, виручка провідного світового розробника програмного забезпечення виросте на +8,2%, до $35,76 млрд, а скоригована EPS підвищиться на +11,6%, до $1,54. Кращий результат, за нашими розрахунками, повинен показати сегмент Intelligent Cloud. Його зростання буде двозначним завдяки сегменту хмарних обчислень Azure, доходи від якого збільшаться на 40-45%. У сегменті Personal Computing ми очікуємо підвищення виручки не більше 10%, в порівнянні з показником другого кварталу її зростання сповільниться. Виручка в сегменті Productivity and Business Processes продовжить підніматися темпами минулого кварталу на тлі попиту на хмарні продукти в підсегментах офісних, CRM- і ERP- рішень. Ми не очікуємо істотних сюрпризів від звітності. У фокусі інвесторів буде прогноз фінансових показників на наступний квартал і 2021 рік.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»