Ринок США: огляд і прогноз на 27 квітня. Сильна звітність рухає індекси вгору

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку на торгах 26 квітня. S&P500 піднявся на скромні 0,18%, до 4188 пунктів, оновивши в ході торгової сесії історичний максимум. Dow Jones втратив ті ж 0,18%, а високотехнологічний Nasdaq додав 0,87%. Лідерами зростання стали енергетичні компанії (+0,64%), виробники циклічних споживчих товарів (+0,62%), а також сектор ІТ (+0,56%). Акції емітентів малої капіталізації показали найкращий результат за підсумками дня: індекс Russell2000 виріс на 1,15%.

Новини компаній

Otis Worldwide (OTIS: +7%) відзвітував краще очікувань за підсумками першого кварталу, переглянув у бік підвищення прогноз за фінансовими показниками на рік і збільшив обсяг зворотного викупу акцій з $300 млн до $500 млн.

Spotify Technology (SPOT: +4,9%) цього тижня підвищить ціни на певні види підписок в країнах ЄС, Великобританії та США.

Виручка виробника автозапчастин Dorman Products (DORM: -11,1%) в першому кварталі виявилася гірше очікувань. Компанія відзначає зростання витрат через високі ставки на фрахт і збільшення вартості сировини.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Європейські індекси перебувають у червоній зоні, тоді як ф'ючерс на S&P500 додає 0,07%.

Ринки показують низьку волатильність напередодні 28 квітня, коли Джо Байден повинен буде внести пропозиції щодо збільшення податків для корпорацій і фізичних осіб. Очікування цього оголошення вже призвели до корекції індексів минулого тижня. Також у середу за підсумками дводенного засідання Комітету з відкритих ринків ФРС (FOMC) відбудеться прес-конференція Джерома Пауелла. Ринок не очікує прийняття суттєвих рішень на квітневій зустрічі, проте інтерес представляє риторика керівника Федрезерву, оскільки засідання FOMC проходить на тлі публікації сильних макроекономічних даних.

Також у фокусі уваги інвесторів як і раніше залишається квартальна звітність. На поточному тижні фінансові результати представляють «важковаговики» індексу S&P500: Apple, Amazon, Tesla, Alphabet, Facebook та інші. Ми очікуємо на сильні звітні показники, але реакція інвесторів може бути неоднаковою.

Засідання технічного комітету і зустріч міністрів енергетики країн-учасниць ОПЕК+ перенесені з 28 квітня на сьогодні. Подія являє собою інтерес для інвесторів з точки зору реакції організації на глобальне зростання рівня захворюваності на COVID-19, що зумовило зниження попиту на рідкі вуглеводні.

Азіатські фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Китайський CSI300 виріс на 0,26%, гонконгський Hang Seng втратив 0,04%, японський Nikkei225 знизився на 0,46%. EuroStoxx50 впав на 0,14%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість за 10-річними трежеріс опускається до 1,57%. Ф'ючерс на нафту Brent піднімається до $66 за барель. Золото коливається поблизу $1780 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по індексу споживчої впевненості у квітні. Консенсус передбачає зростання показника до 112 пунктів у порівнянні із 109,7 у березні. Також буде представлена інформація щодо динаміки вартості житла в США (Case-Shiller Index). Зростання показника рік до року очікується на рівні 11,8%.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 80 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. При цьому інвестори як і раніше дотримуються обережності у зв'язку із загрозою чергової хвилі пандемії і непростою геополітичною ситуацією.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Покупці намагаються подолати рівень 4200 пунктів. Якщо цього не відбудеться найближчим часом, то бенчмарк може надовго затриматися в боковику. Індикатори дають змішану картину у короткостроковій перспективі, тому що MACD перебуває на негативній території.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»