Ринок США: огляд і прогноз на 27 січня. У фокусі технологічний сектор

Ринок напередодні

Торги 26 січня американські фондові майданчики завершили в невеликому мінусі. Індекс S&P500 на початку дня оновив історичний максимум, але за підсумками сесії опустився на 0,15%, до 3850 пунктів. NASDAQ і Dow Jones знизилися на 0,07%. Новинний фон залишався переважно спокійним, тому ринок продемонстрував слабку динаміку. Сектор енергетики впав на 2,12%, незважаючи на стабільні котирування нафти. Сектор нерухомості став лідером зростання з результатом +1,14% завдяки збереженню сприятливих макроекономічних умов на ринку житла.

Новини компаній

Президент Байден планує пересадити американських чиновників на електрокари американського виробництва. На цьому тлі виросли акції Workhorse (WKHS: +30,2%), Lordstown (RIDE: +14%), Nikola (NKLA: +23,6%) та інших.

Beyond Meat (BYND: +17,7%) вступила в партнерство з PepsiCo (PEP: +1,2%) з метою спільного виробництва та продажу продуктів на основі рослинного замінника м'яса.

Квартальний звіт Johnson & Johnson (JNJ: +2,7%) виявився кращим за очікування. Компанія також оголосила про те, що результати випробувань її вакцини будуть опубліковані на початку лютого.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку. Президент Байден оголосив, що влада США купить по 100 млн додаткових доз вакцини у Pfizer і Moderna. З урахуванням цього замовлення сумарний обсяг закупівель складе 600 млн. Цієї кількості достатньо, щоб прищепити від коронавірусу 300 млн чоловік. Число госпіталізованих з COVID-19 в США скоротилося до 108 тис., що відповідає рівням середини грудня. Загальна захворюваність демонструє тенденцію до зниження. Це дозволяє штатам поступово знімати обмеження, що підтримує настрої інвесторів.

Вважаємо, що за підсумками поточного засідання ФРС, яке завершується сьогодні, особливих новин не буде, і драйвером для руху ринку ця подія не стане. Представники Федрезерву збережуть м'яку риторику, в черговий раз вказавши на необхідність тривалого періоду низьких ставок і продовження програми покупки активів.

Квартальні результати компаній і реакція ринку на них поки носять змішаний характер. Однак звіт Microsoft виявився сильним, тому технологічний сектор сьогодні здатний стати локомотивом зростання широкого ринку.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei додав 0,31%, гонконгський Hang Seng втратив 0,32%, китайський CSI300 піднявся на 0,27%. Європейський EuroStoxx50 знижується на 0,15%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,05%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $56,4. Золото дешевшає до $1845.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні знову спробує закріпитися вище історичного максимуму на рівні 3861 пункт.

Новини економіки і макростатистика

Цієї середи будуть опубліковані дані щодо базових замовлень на товари тривалого користування за грудень. Очікується зростання показника на 0,5% до значення за листопад після підвищення на 0,4% місяцем раніше. Відзначимо, що базові замовлення не враховують транспортні засоби (автомобілі, літаки тощо), а саме ця група товарів може показати найбільш слабку динаміку на тлі збереження проблем із замовленнями в компанії Boeing.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить Apple (AAPL). Консенсус передбачає зростання виручки на 14% р/р, до рекордних $104,7 млрд, при підвищенні EPS на 13,5% р/р, до $1,42. Ми очікуємо істотного зростання виручки в сегментах iPhone і MacBook завдяки представленим у минулому кварталі новинкам. Крім того, сервісний сегмент збереже високі темпи зростання. Його частка у виручці Apple здатна досягти 25%.

Також звіт опублікує Facebook (FB). Очікується зростання виручки на 25% р/р, до $26,4 млрд, при збільшенні EPS з торішніх $2,56 до $3,19. Кон'юнктура на ринку онлайн-реклами залишається сприятливою: Verizon вже відзвітував про несподіване зростання рекламних доходів у своєму медіасегменті. У фокусі уваги будуть коментарі Марка Цукерберга про темпи розвитку платформи для електронної комерції Facebook Shops.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 70 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Індекс широкого ринку напередодні досяг нового історичного максимуму, але зустрів тиск продавців і не зміг закріпитися вище 3860 пунктів. Верхня межа рівновіддаленого каналу в області 3865-3870 пунктів все ще виступає серйозним опором. Після короткострокової консолідації вірогідне продовження висхідного руху.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»