Ринок США: огляд і прогноз на 28 квітня. У центрі уваги - план підтримки американських сімей

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку на торгах 27 квітня. S&P500 опустився на символічні 0,02%, до 4187 пунктів, Dow Jones додав 0,01%, Nasdaq просів на 0,34%. Лідером зростання став сектор енергетики (+1,26%) з огляду на те, що ОПЕК очікує зростання попиту на вуглеводні у поточному році. Сектор промисловості (+0,87%) також закрився в плюсі на тлі сильної звітності в галузі логістики і фінансів (+0,9%), де драйверам зростання стали звіти страхових брокерів. Індекс компаній малої капіталізації Russell2000 знову обігнав основні ринкові індекси, додавши за день 0,14%.

Новини компаній

Квартальний звіт виробника взуття Crocs (CROX: +15,3%) перевершив консенсус ринку по виручці і EPS на тлі зростаючого попиту в усіх регіонах. Прогноз на 2021 рік щодо обороту, EBIT і маржинальності також виявився кращим за очікування.

Логістична компанія United Parcel Service (UPS: +10,4%) відзвітувала краще за очікування інвесторів, продемонструвавши зростання на внутрішньому ринку США.

Фармацевтична компанія Eli Lilly (LLY: -2,7%) відзвітувала гірше консенсусу ринку по виручці і EPS переважно через скорочення попиту на антитіла до COVID-19. Потенціал зростання зберігається в сегментах онкології та імунології.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати змішану динаміку. Увага інвесторів зосереджена на пропонованому Байденом плані підтримки американських сімей обсягом близько $1,8 трлн. Подробиці цієї програми стануть відомі сьогодні. Очікується, що дані витрати будуть фінансуватися тільки за рахунок збільшення податків для багатих американців. Ринок налаштований оптимістично і очікує, що заявлені раніше ставки (28% для корпоративного податку і 39,6% для податку на приріст капіталу) будуть знижені.

Результати зустрічі ОПЕК+ надали сприятливий вплив на перспективи відновлення світової економіки у 2021 році. Bloomberg відзначає, що швидкість зниження світових запасів нафти виросте з 800 тис. барелів на добу, прогнозованих минулого місяця, до 1,2 млн барелів на добу. Основний драйвер - зростання попиту на вуглеводні на тлі відновлення економік США, Китаю і країн ЄС у міру проведення прищепної кампанії. Поступове нарощення видобутку нафти відповідає світовому зростанню попиту. При цьому спалах COVID-19 в Індії залишається глобальним фактором ризику.

Азіатські фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Китайський CSI300 виріс на 0,56%, гонконгський Hang Seng додав 0,31%, японський Nikkei225 піднявся на 0,25%. EuroStoxx50 втрачає 0,04%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс піднімається до 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається на рівні $66 за барель. Золото знижується до $1770 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні відбудеться прес-конференція Джерома Пауелла за підсумками дводенного засідання FOMC. Ринок не очікує прийняття суттєвих рішень на квітневій зустрічі, проте інтерес представляє риторика керівника Федрезерву, оскільки засідання FOMC проходить на тлі публікації сильних макроекономічних даних і зростання інфляції.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 75 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. При цьому інвестори зберігають обережність відносно загрози COVID-19 і геополітичних конфліктів.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Покупці намагаються подолати рівень 4200 пунктів. Якщо цього не відбудеться найближчим часом, то бенчмарк може надовго затриматися в боковику. Індикатори дають змішану картину в короткостроковій перспективі, тому що MACD перебуває на негативній території.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»