Ринок США: огляд і прогноз на 28 жовтня. Втеча з ризикових активів може прискоритися

Ринок напередодні

Торги 27 жовтня на фондових майданчиках США завершилися різноспрямовано. Індекс S&P 500 знизився на -0,30%, до 3391 пункту, Dow Jones опустився на -0,80%, а NASDAQ додав +0,64%. Погіршення епідеміологічної ситуації продовжило чинити тиск на покупців. Проте сектори ІТ, комунікацій і циклічних споживчих товарів зафіксували зростання за підсумками дня на +0,5 - +0,6% завдяки позитивним очікуванням за звітами Facebook, Amazon, Apple, Alphabet та інших інтернет-компаній.

Новини компаній

Результати Harley-Davidson (HOG: +22,1%) істотно перевищили прогноз, попит на мотоцикли виявився несподівано сильним.

СEO Salesforce (CRM: +3,4%) запевнив інвесторів, що короткострокові перспективи компанії краще перспектив її конкурента SAP.

Представник промислового сектора 3М (МММ: -3,1%) відзвітував кращими за очікування, але менеджмент прогнозує слабкість в деяких сегментах.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. У фокусі уваги інвесттовариства залишаються ризики, пов'язані з відновленням протиепідеміологічних обмежень. Очікується, що сьогодні президент Франції Макрон може оголосити про введення часткових карантинних заходів на термін до одного місяця, що майже напевно пригальмує відновлення економіки в регіоні.

Інвестори оцінюють ймовірність введення повторних обмежень в Штатах. Американські індекси поки лише в малому ступені закладають ймовірність нового карантину, так як влада продовжує наполягати на відсутності у держави таких планів. Проте їхня риторика може змінитися, якщо число госпіталізованих досягне критичного рівня. Щоденна захворюваність COVID-19 досягла максимумів минулої п'ятниці, але число госпіталізованих залишається приблизно на 28% нижче, ніж в липні. Поки США обмежуються точковими заходами профілактики поширення вірусу.

Терміни прийняття пакету фіскальних стимулів остаточно зрушені на період після виборів, відповідно обсяг програми допомоги буде залежати від результатів голосування.

Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,29%, гонконгський Hang Seng -0,32%, китайський CSI300 виріс на +0,81%. 

Європейські майданчики залишаються під тиском. EuroStoxx 50 падає на -1,5%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,75%. Ф'ючерс на нафту Brent падає нижче $40. Золото дешевшає до $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде схильний до зниження і може протестувати рівень 3330 пунктів.

Звіти

Звіт за 3-й квартал опублікує MasterCard (MA). Консенсус передбачає зниження її виручки і скоригованої EPS на -11,5%, до $3,95 млрд, і на 23% - з $2,15 до $1,65 відповідно. Ми очікуємо незначного відновлення обсягу транскордонних переказів, який різко впав в квітні-червні на піку першої хвилі пандемії. Інтерес представляють коментарі менеджменту про вплив нових обмежень в Європі на результати компанії в наступному кварталі.

Квартальні результати сьогодні ж представить основний конкурент MasterCard - Visa (V). Консенсус закладає падіння виручки компанії на -18,5%, до $5 млрд, при скороченні скоригованої EPS на 26% - з $1,47 до $1,09. Запуск нової платформи для прийому онлайн-платежів під назвою Visa Tap to Phone підігріває інтерес інвесторів до звітності компанії. Ця функція дозволить малому і середньому бізнесу приймати платежі, не вдаючись до використання платіжних терміналів. Реакція інвесторів на результати Visa буде залежати головним чином від відновлення обсягу транскордонних переказів.

Технічна картина

Технічно S&P 500 продовжує подавати ознаки перехоплення короткостроковій ініціативи «ведмедями», але для підтвердження тенденції необхідна ще глибша просадка. Повторне закриття сесії нижче 50-денної ковзної середньої разом з відходом індикатора RSI нижче нейтрального рівня створюють ризик повторного тесту низхідного кордону корекційної фігури «прапор» в області 3200-3150 пунктів. Спадний пробій «прапора» призведе до розпродажу, тому рекомендуємо залишатися подвійно обережними в поточній ситуації. Наступною підтримкою для індексу широкого ринку виступить рівень 3330 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»