Ринок США: огляд і прогноз на 29 грудня. Стимули для економіки надихають інвесторів

Ринок напередодні

Торги 28 грудня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. S&P500 піднявся на 0,87%, до 3735 пунктів, Dow Jones додав 0,68%, NASDAQ виріс на 0,74%. Кожен з індексів досяг нового історичного максимуму завдяки прийнятим напередодні заходам підтримки економіки. Акції групи FAANG виступили локомотивом зростання, піднявшись в середньому на 3%. Сектори комунікацій (+1,86%), ІТ (+1,16%) і циклічних споживчих товарів (+1,47%) виглядали помітно сильніше інших.

Новини компаній

Квартальні результати китайської інтернет-компанії Weibo (WB: -13,5%) перевершили очікування, але зростання числа активних користувачів сповільнилося.

Біотех Myovant Sciences (MYOV: +20,5%) оголосив про партнерство з Pfizer в частині розробки і комерціалізації свого препарату.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги інвесторів знаходяться перспективи збільшення одноразових виплат американцям. Прийнятий у неділю пакет стимулів передбачає допомогу в обсязі $600, однак Дональд Трамп раніше називав цю суму недостатньою і наполягав на збільшенні виплат до $2000. Вчора палата представників проголосувала за схвалення цієї ініціативи. Підтримали Трампа практично всі демократи і частина республіканців. Тепер законопроекту належить пройти обговорення в Сенаті, де підтримка республіканців очікується менш сильною, ніж в нижній палаті Конгресу. Проте імовірність позитивного рішення зберігається, що позитивно впливає на настрої інвесторів. Відзначимо, що виплату у повному обсязі отримають тільки американці з невисоким рівнем доходу згідно з останніми податковими деклараціями.

Крім того, палата представників знову схвалила оборонний бюджет на 2021 рік обсягом $740 млрд, подолавши вето Дональда Трампа, який раніше відмовився підписати проект бюджету. Президент зазначав, що законопроект не містить низки важливих заходів, необхідних для забезпечення національної безпеки.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei виріс на 2,66%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,96%, а китайський CSI300 втратив 0,42%. Європейські майданчики в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,6%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,95%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $51. Золото консолідується біля $1880.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3720-3760 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 56 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму, тому сценарій консолідації поки відкладається. Покупці демонструють відносну силу, індикатор RSI утримується вище 60. Перед Новим роком волатильність буде залишатися зниженою. Найближчий рівень підтримки - 3675 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»